"De Vlamingen nemen daarin het voortouw"

"De Vlamingen nemen daarin het voortouw"
Foto: © Photonews

KV Kortrijk heeft 2015 swingend ingezet met een ruime zege bij KV Oostende (1- 7). Kan het die goede vorm ook tegen Charleroi etaleren? "We kunnen een goede zaak doen en de Carolo's een uppercut toedienen", ziet ook coach Vanderhaeghe klaar richting klassement.

Door Aernout Van Lindt

Onderschatting staat niet in het woordenboek van de coach: “We moeten respect tonen voor Charleroi. Ze hebben er ook een hele knappe reeks opzitten en staan niet zomaar waar ze staan. Dan stel je iets voor als team.”

“We komen natuurlijk met veel vertrouwen uit de vorige match, maar mogen zeker niet zweven. Vanzelf zal het namelijk niet gaan. Maar goed, we hebben eigenlijk een heel rustige, serene kern. De Vlamingen nemen daarin het voortouw: zij weten dat we elke week moeten presteren", aldus nog Vanderhaeghe.

“Zwevers terug met hun voetjes op de grond zetten?", pikt Stijn De Smet in. "Neen, dat was eigenlijk niet nodig. We hebben niet veel gepraat over de overwinning op Oostende, het waren uiteindelijk ook maar drie punten hé."

Charleroi een dreun verkopen

De focus zit al vol op de match van zaterdag: “De overwinning van vorige week was dan wel groots, maar we weten ook dat we dit weekend Charleroi een dreun kunnen verkopen", aldus Vanderhaeghe.

En de match tegen Charleroi komt misschien op een ideaal moment: "Ze missen een aantal cruciale spelers (Marcq, Kebano, Geraerts, François), maar we moeten vooral naar onszelf kijken. Als wij ons niveau halen, dan kunnen we het Charleroi sowieso moeilijk maken."

Vorig jaar punten laten liggen tegen WB en Lierse, dat mag dit seizoen niet

Ook Stijn De Smet ziet de match tegen Charleroi als een belangrijke match in de strijd om play-off 1: "Maar we zitten nu in een situatie waarin het altijd wel een belangrijke wedstrijd is. Je kan iemand op achterstand zetten of er kunnen andere teams punten verliezen.”

“We zijn verstandig genoeg om te beseffen dat we geen punten mogen laten liggen, tegen geen enkele ploeg. Vorig jaar lieten we het liggen tegen Waasland-Beveren en Lierse bijvoorbeeld, dat willen we nu vermijden.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties