Reactie Vanderbiest reageert op kritiek: "Het was tegen Gent, niet Poelkapelle, hé"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 5 reacties
Vanderbiest reageert op kritiek: "Het was tegen Gent, niet Poelkapelle, hé"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na de 1-7 pandoering tegen KV Kortrijk gooide Oostende-coach Fred Vanderbiest het hele systeem om. Hij koos tegen Gent voor een opstelling met drie centrale verdedigers, het systeem dat er bij Gent onder Vanhaezebrouck in gedrild werd.

Sander De Graeve in Gent

Laten we kort zijn, bij Oostende was er nog wat werk aan. In de eerste helft lagen er ruimtes waar er geen mogen liggen en wisten enkelen niet echt goed waar ze moesten lopen. Normaal, volgens de coach van de Kustploeg. "Dat is logisch, het is een systeem dat ze niet gewend zijn en de twee jongens centraal speelden een tijdje niet."

We gaan nog moeten opletten

Het lijkt nog geen definitieve koerswijziging. "Of we dat verder gaan toepassen, moeten we nog zien. Bij Gent liep het in het begin van het seizoen ook niet zo vlot als nu. In de tweede helft was het al iets beter. Je mag ook niet vergeten dat we tegen Gent speelden, en niet Poelkapelle."

Oostende leek even op weg naar play-off 1, maar dat is definitief van de baan. De competitie is momenteel in twee tabellen verdeeld. We staan samen met Zulte Waregem bovenaan die tweede tabel. Als we de komende weken nog een punt of vijf kunnen pakken zitten we in principe safe", geeft de oefenmeester van Oostende tot slot aan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties