"Anderlecht zal op Gent niet herhalen wat in competitie wel lukte"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 63 reacties
"Anderlecht zal op Gent niet herhalen wat in competitie wel lukte"
Foto: © SC

Na de 0-0 tegen Zulte Waregem trekt RSC Anderlecht zonder comfortabel gevoel richting Ghelamco Arena. Daar wacht in de halve finales van de Cofidis Cup AA Gent. Een zuivere 0-2-zege zoals in de competitie ziet analist Franky Van der Elst niet gebeuren.

"Anderlecht blijft een geteisterde ploeg met de vele blessures en afwezigen", opent hij bij Voetbalkrant.com. "Het komt erop aan een doelpuntje te maken en de schade te beperken."

"Ze willen beiden de finale spelen, dat is klaar", gaat Van der Elst verder. "Gent moet trachten een kloof te realiseren. Ik denk dat dat kan. De ploeg draait en met Simon Moses haalden ze een vinnige kerel binnen die ook nog scoort."

Anderlecht blijft een geteisterde ploeg

Een gelijkaardig scenario als in de Jupiler Pro League zal zich volgens Van der Elst niet afspelen. "Ik denk niet dat ze kunnen herhalen wat in competitie wel lukte, namelijk winnen. Daarvoor is AA Gent op dit moment sterker."

Is het motto voor paars-wit, met een achterstand van zeven punten op Club Brugge, niet 'nemen wat er te nemen valt'? "Vroeger waren er nog eens twijfels of ze gemotiveerd waren voor de beker. Als ze konden kiezen, kozen ze voor het vele geld dat met de titel te verdienen valt. Die instelling is nu niet het geval."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties