Terug- én vooruitblik met Vladan Kujovic: "Dat was enkele maanden geleden nog een verre droom"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 6 reacties
Terug- én vooruitblik met Vladan Kujovic: "Dat was enkele maanden geleden nog een verre droom"
Foto: © Photonews

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Mathew Ryan had het de voorbije weken druk met het winnen van de Asia Cup. Vladan Kujovic hield zijn plekje tussen de blauw-zwarte palen warm, maar de doelman beseft zelf maar al te goed dat hij zondag terug op de bank zal zitten. "En daar heb ik ook helemaal geen problemen mee."

Cédric De Volder in Brugge

Vladan Kujovic stond de voorbije vijf wedstrijden onder de lat bij Club Brugge. De 36-jarige doelman vocht enkele maanden geleden nog voor zijn leven, maar springt nu alweer door de lucht alsof er helemaal niets gebeurd is. Hoog tijd voor een terug- én vooruitblik!

Vladan, morgen speelt Club Brugge de topper op het veld van KV Kortrijk. Zijn jullie van plan om ook door het Guldensporenstadion te razen?

"De bekerfinale is ondertussen al zo goed als binnen, maar daar houdt het natuurlijk niet op. We willen met een zo groot mogelijke voorsprong aan de play-offs beginnen. KV Kortrijk is altijd extra gemotiveerd tegen Club Brugge. Maar we hebben in de Beker van België ook bewezen dat we genoeg kwaliteiten hebben om hen te kloppen."

Maar jij zal naar alle waarschijnlijkheid niet meer in doel te bewonderen zijn, hé.

"We moeten realistisch zijn. (lacht) Ik heb mijn taak de voorbije weken zo goed mogelijk proberen te doen, maar Mathew is duidelijk nummer één. Hij heeft het voorbije anderhalve seizoen genoeg bewezen. Ik denk overigens dat hij met veel vertrouwen terug is gekomen van Australië."

"Ik ben al heel blij dat ik na alle gebeurtenissen (Kujovic won de strijd tegen kanker, nvdr.) de kans heb gekregen om me opnieuw te tonen. Maar nogmaals: de situatie is heel duidelijk. Mathew staat bij zijn terugkeer gewoon terug in doel."

Bleef je tijdens de Asia Cup in contact met Mathew?

"Ja, we bleven altijd sms'jes sturen. Ook via WhatsApp is het tegenwoordig gemakkelijk om contact te houden, hé. Ik heb hem zelfs gezegd dat hij zonder gouden medaille niet hoefde terug te keren. (lacht) Ik moet zeggen dat hij goed geluisterd heeft!

Hoe evalueer je zelf die terugkeer op het hoogste niveau? Ben je tevreden met je persoonlijke prestaties? 

"Ja, natuurlijk. Al moet ik toegeven dat ik het tijdens mijn eerste wedstrijden enorm moeilijk heb gehad. Vooral mentaal was het een enorm zware dobber. Ik moest eigenlijk alle emoties aan de kant schuiven om die wedstrijden voor te bereiden. Maar ik kan tevreden zijn, denk ik."

Ik zei enkele weken geleden tegen Mathew dat hij zonder gouden medaille niet hoefde terug te keren. Ik moet zeggen dat hij goed geluisterd heeft!

Dan is er natuurlijk nog je aflopende contract. Heb je het gevoel dat je hebt bewezen dat je een verlenging verdient? 

"Ik denk niet zo ver vooruit. Club Brugge is altijd heel correct geweest en heeft heel veel respect getoond voor mijn situatie. Bovendien weten de mensen van blauw-zwart dat ik alles voor Club zal doen. Ik wil zelf niet verder kijken dan de eerstvolgende wedstrijd. En ik denk dat zo'n denkwijze normaal is."

Maar ik merk wel dat je nog ongelooflijk veel zin hebt om door te gaan. En dat is op je zesendertigste!

"Ja, dat klopt! Ik heb heel hard gewerkt om opnieuw topfit te worden. Voor het eerst in mijn carrière kan ik zeggen dat ik drie voorbereidingen achter de rug heb. Ik stond de voorbije weken niet voor niets tussen de palen, hé. Het zorgt dan ook voor enorm veel vertrouwen dat ik na alles terug bij de A-ploeg speel. Enkele maanden geleden was dat nog een verre droom!"

Bedankt voor de babbel, Vladan!

"Tot zondag, hé!" (knipoogt)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties