Een gesprek met Lokeren-nieuwkomer: "Ik wil hier mijn eigen voetspoor maken"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 3 reacties
Een gesprek met Lokeren-nieuwkomer: "Ik wil hier mijn eigen voetspoor maken"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Sporting Lokeren heeft niet lang moeten zoeken naar een vervanger voor Alexander Scholz. Op het veld van KV Oostende liet Sverrir Ingason meteen een goede indruk na. En dus hadden wij meteen een babbel met de 21-jarige IJslander.

Door Cédric De Volder

Sverrir Ingason debuteerde afgelopen zaterdag voor Sporting Lokeren in de met 0-1 gewonnen wedstrijd op het veld van KV Oostende. De verdediger liet zich meteen enkele keren opmerken en schopte het zelfs al tot ons 'Team van de Week'.

"Mijn eerste wedstrijd kon eigenlijk niet beter gaan", vertelt Ingason in quasi perfect Engels. "We hadden het bij momenten lastig, maar alle taken werden goed uitgevoerd. De organisatie stond op poten."

Het wordt moeilijk om in hun voetsporen te treden. Maar ik wil hier wel mijn eigen voetspoor maken

En je voorkwam na de koffie zelfs de gelijkmaker met een perfect blok. 

"Het is ook mijn taak om de ballen uit het doel te houden, hé. Meteen een clean sheet halen is dan ook leuk. Het voelt goed om opnieuw op het veld te staan. Door de winterstop in Noorwegen (Ingason speelde voor Viking FK, nvdr.) lag ik drie maanden stil."

Oostende was echter maar een opwarmertje. Zondag staat meteen de verplaatsing naar Club Brugge op het programma. 

"Op fysiek vlak zal het alleszins geen probleem zijn. Ik heb mijn conditie de voorbije maanden probleemloos onderhouden. Al klopt het natuurlijk wel dat de uitdaging een pak groter zal zijn."

Finnbogason, Gretarsson en Kristinsson

Weet je trouwens dat je de achtste IJslandse speler bent die onder contract ligt op Daknam? 

"Ik heb al gehoord dat er hier een pak spelers hebben gespeeld. In mijn jonge jaren speelde ik nog in dezelfde ploeg van Alfred Finnbogason."

"Maar ook Arnar Gretarsson en Runar Kristinsson zijn grote namen in het IJslandse voetbal. Of ik hier in hun voetsporen wil treden? Ik vrees dat het lastig zal worden. Ik ben een centrale verdediger, hé. Maar ik wil hier wel mijn eigen voetspoor maken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties