François De Keersmaecker: vrolijke underdog, maar nog niet kansloos

François De Keersmaecker: vrolijke underdog, maar nog niet kansloos
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

In de nasleep van het ontslag van CEO Steven Martens staat ook de positie van bondsvoorzitter François De Keersmaecker wankeler dan ooit. Toch is hij niet kansloos om zichzelf alsnog op te volgen bij de nieuwe voorzittersverkiezingen.

Binnen enkele dagen komt De Keersmaecker naar buiten met zijn verhaal. Dan zal ook duidelijk worden of de bondsvoorzitter het zelf nog ziet zitten om ook in juni te dingen naar een nieuwe ambtsermijn als voorzitter bij de KBVB.

Maar al bij al zouden we het hem gunnen. Hij nam de rol op zich toen werkelijk niemand - echt niemand - zin had in die functie. En in zijn eigengerijde stijl heeft hij voor positiviteit weten te zorgen toen niemand er in geloofde.

Ervaringsdeskundige

Als geen ander kent hij de KBVB van binnen en buiten en weet hij dat er al eens zwaar vaarwater kan bestaan. Maar als voorzitter zit hij ondertussen al een klein decennium op zijn post, wat hem misschien de ervaring geeft om ook deze keer het schip terug naar een veiliger haven te brengen.

Tot op heden zou hij volgens critici te weinig een duidelijk signaal hebben gegeven en te weinig karakter hebben ("Hij lacht alles weg"). Daarom dat we ook uitkijken naar het moment dat de bondsvoorzitter daadwerkelijk zijn verhaal gaat doen. Mogelijk dat hij met een krachtig signaal zichzelf weer in de positieve kijker kan spelen. (AVL)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties