Vijf redenen waarom het nu wel lukt voor jeugdig Lierse

Vijf redenen waarom het nu wel lukt voor jeugdig Lierse
Foto: © photonews

Lierse die twee zeges op rij neertekent en daarbij ook nog leuk voetbal brengt... We hadden het niet meer verwacht. Maar waarom lukt het met de jeugdige bende nu wel? Wij zochten naar verklaringen.

De sfeer is terug

Met allemaal jonge gasten - zaterdag stonden er acht académiens op het veld - zit het in de kleedkamer weer helemaal snor. Er zijn geen groepjes meer of onderscheid tussen jong en oud. Getuige daarvan de feestjes die spontaan losbarstten na de zeges tegen Zulte Waregem en Cercle Brugge. De vreugdekreten waren tot buiten het stadion te horen.

Leider Bajkovic

Er is nog één leider in de ploeg en dat is doelman Bajkovic. De jonge gasten kijken enorm naar hem op. Na de zege tegen Zulte Waregem kwamen ze hem met vier vergezellen naar de mixed zone. Twee om te vertalen, twee om hem wat vriendschappelijk te pesten. 

Ontbolstering Faysel Kasmi

Kasmi stond de voorbije maanden in de schaduw van Hernan Losada. Toen die vertrok, werd duidelijk zijn kaart getrokken. En die hoeft niet meteen terug in het spel, want het is een serieuze troef geworden. Kasmi scoorde twee heel mooie doelpunten en is de draaischijf van het Liers kaartspel geworden.

Académiens

Met acht stonden ze dus op het veld. En die willen allemaal voor elkaar door het vuur gaan, want ze hebben dezelfde achtergrond en hebben allemaal hetzelfde doel: een eersteklassecarrière.

Jeugdig enthousiasme

Ze denken niet te veel na en woekeren met hun - voorlopig - oneindige krachten. Tegen Cercle joegen ze op alles wat los liep en in de buurt van de bal was. Ze hebben ook geen opties: alles geven en hopen op het beste.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties