Wilmots spreekt Hasi tegen: "Ik ben niet 100% overtuigd dat Defour fit is"

Wilmots spreekt Hasi tegen: "Ik ben niet 100% overtuigd dat Defour fit is"
Foto: © Photonews

Hoerastemming op Neerpede: Steven Defour zal zondag wellicht aan de aftrap komen in de bekerclash tegen Club Brugge, want hij is fit. Enkele kilometers verderop een nuchtere Wilmots: "Ik ben niet zeker dat hij 100% fit is voor de Rode Duivels."

Door Johan Walckiers en Aernout Van Lindt 

"Hij is fit. Het gaat om één wedstrijd, de bekerfinale en die wil Steven spelen.", gaf Hasi aan op zijn persconferentie op de oefenvelden van Anderlecht. "Als hij start, zal hij aan 100% spelen."

Hij trainde vandaag weliswaar voor het eerst, maar de kans is groot dat Hasi hem zondag in het Koning Boudewijnstadion aan de aftrap zal brengen. Tenminste als hij geen reactie krijgt na de training.

Wilmots: "Als hij moet afvallen, dan gaan we door met 24"

Rest de vraag: zien we hem een week later ook in actie bij de Rode Duivels in datzelfde Koning Boudewijnstadion? "Ik ben niet overtuigd dat hij 100% fit is", klinkt het bij de bondscoach. "Hij sukkelt momenteel van de ene kleine blessure in de andere."

"We gaan maandag medisch kijken samen met Anderlecht of hij speelklaar kan raken voor de interlands tegen Cyprus en Israël. Als hij moet afvallen, is er geen probleem. We hebben een selectie van 25 en dan gaan we gewoon door met 24." Die medische check-up werd in Neerpede bevestigd door de coach van paars-wit.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties