Ciman: "Het niveau moet niet onderdoen"

Tom Stroobants
| 18 reacties
Ciman: "Het niveau moet niet onderdoen"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Laurent Ciman is sinds twee maanden aan de slag bij zijn nieuwe club Montreal uit Canada. De Rode Duivel heeft zijn overstap goed verwerkt en praat vol lof over de competitie waarin hij is terechtgekomen. Zo vertelde hij op de persconferentie na de dinsdagtraining.

Ciman ruilde afgelopen winter Standard voor het Canadese Montreal. Het niveau van de competitie moet zeker niet onderdoen voor de Jupiler Pro League. "Fysiek is het er zelfs zwaarder. In het begin was ik wat te braaf, maar dat is ondertussen al veranderd. Er zijn ook heel wat technisch sterke spelers. Binnenkort komen Lampard en Gerrard er dan ook nog eens bij, wat de competitie alleen maar nog beter en leuker maakt."

De ex-Rouche verhuisde naar Canada om zijn dochter, dat aan autisme lijdt, een betere behandeling en ondersteuning te kunnen geven. Hij beklaagd zich de overstap niet. "Ik ben zeer blij dat ik die stap gemaakt heb. Het is mij al duidelijk dat mijn dochter er beter geholpen kan worden. Het gaat er professioneler aan toe. Ze kan zich in Canada beter ontwikkelen."

Ik wil zo lang mogelijk in Canada blijven

Als het van de beenharde verdediger afhangt, blijft hij nog enkele jaren in Noord-Amerika wonen. "Het is niet de bedoeling om snel weer te vertrekken. Dat hangt natuurlijk ook samen met mijn prestaties. Als ik goed speel wil ik er zo lang mogelijk blijven. Maar ik ben blij om even terug in België te zijn. Zo kan ik mijn familie en vrienden nog eens terug zien."

Er werd hevig gespeculeerd over een al dan niet selectie voor 'De Generaal', zoals hij ginder genoemd wordt. Zelf twijfelde hij er niet aan dat hij opnieuw geselecteerd zou worden. Dat hij nu in de Major League Soccer speelt, verandert niets voor hem. "Ik vind persoonlijk dat ik nu in een betere competitie actief ben. Als ik goede wedstrijden speel, mag ik hopen op een selectie. Net zoals dat in België het geval was."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties