Waarom Cyprus geen kans maakt tegen onze Rode Duivels

Tom Stroobants
| 6 reacties
Waarom Cyprus geen kans maakt tegen onze Rode Duivels
Foto: © photonews

Zaterdag ontvangen de Rode Duivels in het Koning Boudewijnstadion Cyprus. Een misstap begaan is uit den boze. Wij achten die kans ook klein. Waarom? Dat leggen we even uit.

Ranking

Om te beginnen staan de Cyprioten op de 85ste plaats op de FIFA-ranking. Vijf jaar geleden sukkelden de Rode Duivels zelf nog op een 57ste plaats. Dat is nu wel anders. Op dit moment staan we fenomenaal vierde. In geval van winst tegen Cyprus en Israël kunnen we zelfs opnieuw een of twee plaatsen stijgen.

Herpakken na mindere start

Na een slechte start in de kwalificaties moeten de Belgen zich herpakken. Twee gelijke spelen in drie wedstrijden zijn we niet meer gewoon van onze jongens. De drie punten zijn een absolute must. We verwachten daarom een scherp en gemotiveerd België, dat gretig aan de wedstrijd zal beginnnen.

De tegenstander bij de keel grijpen en hen niet in de wedstrijd laten komen. Bondscoach Marc Wilmots zal zeker geen onderschatting toelaten.

Verschil in ervaring

Veel ervaring zit er niet in de Cypriotische selectie. Van de 22 spelers verzamelden er slechts vier al meer dan 20 caps. Zes spelers staan zelfs voor hun debuut indien zij speelminuten krijgen.

Bij de Rode Duivels zijn er maar zeven van de 23-koppige selectie die nog geen 20 caps bij elkaar voetbalden. Radja Nainggolan is daar één van, hij zit aan negen.

Topschutters afwezig

De Cyprioten missen dan ook nog eens enkele basispionnen. Dimitrtis Christofi –spits van FC Sion en maker van de twee doelpunten in de 1-2 overwinning op Bosnië- is er niet bij. Ook vaste middenvelders Nektarios Alexandrou en George Efrem zijn afwezig.

Christofi en Efrem zijn momenteel topschutter van de kwalificatie met drie rozen.

Daarnaast zal de eerste doelman niet tussen de palen staan. Antonis Giorgallides stond drie van de vier kwalificatiewedstrijden in doel. Tegen België zal dat niet het geval zijn. Anastasios Kissas neemt zijn plaats in, zoals in de laatste kwalificatiewedstrijd. Bij zijn club APOEL is hij pas derde keuze.

Vormpeil

Bij de Rode Duivels zijn dan weer heel wat spelers in bloedvorm. Denk maar aan Kevin De Bruyne, Marouane Fellaini en Eden Hazard. Anderzijds zijn er jongens die bij de nationale ploeg altijd opleven, zoals Dries Mertens bijvoorbeeld.

Maar zelfs al zitten onze jongens niet in vorm, het verschil in kwaliteit tussen beide selecties is enorm. Er is dus geen excuus om de drie punten niet in Brussel te houden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties