Nog jaren genieten: onze nationale jeugdelftallen doen het goed

Nog jaren genieten: onze nationale jeugdelftallen doen het goed
Foto: © photonews

De toekomst van het Belgisch voetbal is verzekerd. Diverse nationale jeugdploegen lieten ook de voorbije weken weer van zich spreken. Hoog tijd voor een overzichtje dus.

U21:

Onze nationale beloften begonnen deze week aan hun campagne voor het EK 2017 in Polen. Op speeldag 1 werd Moldavië alvast verslaan (2-1), de komende vijftien maanden volgen nog 9 wedstrijden.

U19:

De troepen van Gert Verheyen mochten deelnemen aan de eliteronde op weg naar het EK, maar struikelden over Rusland. Met winst tegen Zweden en een gelijkspel tegen Litouwen werden ze wel tweede in hun groep. Top-16 in Europa, maar het EK is met amper 8 landen.

Het doelpunt van Marco Weymans zal echter blijven nazinderen:

U17:

De U17 heeft zich dan weer wél weten te plaatsen voor het EK. Georgië en Noord-Ierland gingen voor de bijl, een gelijkspel tegen Nederland was voldoende om de tickets te boeken richting de eindstrijd in Bulgarije volgende maand.

U16:

De U16 speelt momenteel mee aan een internationaal toernooi in Frankrijk. Tegen het thuisland werd met het kleinste verschil verloren, maar eerder werd al gelijkgespeeld tegen ... Brazilië!

U15:

En ook onze U15 deed het deze week goed in een driehoekstoernooi. Tegen Noord-Ierland werd gelijkgespeeld (0-0), tegen Turkije werd gewonnen (2-1). Samen voldoende voor de eindwinst.

Meisjes U19:

De enige lichting die nog op zoek gaat naar een ticket voor het EK. Ook zij haalden alvast de eliteronde en moeten nu voorbij Schotland, Oekraïne en Duitsland. Morgen beginnen ze er aan bij onze Oosterburen tegen Oekraïne, vorig jaar werd er nog gestunt tegen Duitsland in het Koning Boudewijnstadion.

Meisjes U17:

Vermoedelijk geen EK voor de jongste meisjes op het internationale toneel. Ze wonnen dan wel van Rusland en Roemenië, maar gingen in de boot tegen Spanje en moeten hopen dat ze alsnog beste tweede kunnen worden. Die kans is echter vrij klein. (AVL)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties