"Wat Toby nu presteert, dat kon hij vorig jaar ook"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 0 reacties
"Wat Toby nu presteert, dat kon hij vorig jaar ook"
Foto: © photonews

De tijdelijke overgang naar de Premier League bleek voor Toby Alderweireld een schot in de roos. In die mate zelfs dat Atlético Madrid de Engelse interesse gisteren een halt moest toeroepen. Vader en zaakwaarnemer van de Rode Duivel Vic Alderweireld kijkt de kat uit de boom.

José Luis Perez Caminero, sportief directeur van de Rojiblancos, sprak donderdag duidelijke taal op de persconferentie. "Toby doet het bijzonder goed in de kleuren van Southampton. We rekenen volgend seizoen op hem."

Nochtans had Alderweireld vorige week nog aangegeven dat zijn voorkeur naar de Premier League uitgaat. "Iedereen woont of werkt wel ergens het liefst, maar daarom krijg je het nog niet altijd", vertelt Vic in gesprek met Voetbalkrant.com.

"Dat Atlético hem terug wil is positief, al blijft de situatie ongewijzigd. Ze hebben nog een contract met Toby en beslissen dus wat er gaat gebeuren."

Heeft de uitleenbeurt Toby als voetballer naar een hoger niveau getild? "Ik denk dat Toby nog altijd dezelfde is gebleven", gaat Vic verder. "Er is een WK bijgekomen, maar volgens mij kan dat een persoon niet op zo’n korte periode veranderen. Wat Toby nu presteert, dat kon hij vorig jaar ook."

Nooit probleem tussen hem en Simeone

Indien onze landgenoot naar de Spaanse landskampioen terugkeert, zal hij Diego Simeone deze keer wel moeten zien te overtuigen. "Ik denk niet dat er ooit een probleem is geweest tussen hem en Simeone. Komende zomer zitten we rond de tafel. Voorlopig wachten we op een toenadering van hun kant." (DG)

Wat is volgens jou sportief de beste keuze?

48%
35%
17%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties