Vanhaezebrouck onder de indruk: "Hun doelman deed n贸g beter dan Sels"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 17 reacties
Vanhaezebrouck onder de indruk: "Hun doelman deed n贸g beter dan Sels"
Foto: © photonews

De laatste keer dat AA Gent en Sporting Charleroi het tegen elkaar opnamen, eindigde de wedstrijd in een 0- 0-gelijkspel. Vooral de doelmannen van beide teams maakten toen indruk. "Ze stonden toen eigenlijk allebei heel straf te keepen", aldus Hein Vanhaezebrouck.

Timothy Collard in Gent

Mats Sels sleepte in blessuretijd een punt uit de brand door een stafschop van Neeskens Kebano te stoppen. “Maar er was meer dan enkel een goeie Sels toen. Ik vond Nicolas Penneteau een nóg betere wedstrijd keepen”, zo zegt Vanhaezebrouck.

“Sels had een goeie reflex in huis op de poging van Tainmont, maar in zo’n geval moet je als doelman ook wat geluk hebben. Mats stopte ook wel die strafschop, maar de ballen die Penneteau er toen uit hield, dat was puur op kwaliteit”, steekt de coach van Gent een pluim op de hoed van de Charleroi-doelman.

Vanhaezebrouck gaat zelfs nog wat verder in het bewieroken van de 34-jarige sluitpost. “Ook afgelopen weekend, tegen Anderlecht, was Penneteau goed. Hij was sterk aanwezig en daarnaast is het ook gewoon iemand met heel wat ervaring.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties