Kortrijk rustig voor komst Club: "Wij moeten niets"

Kortrijk rustig voor komst Club: "Wij moeten niets"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vanavond staan KV Kortrijk en Club Brugge opnieuw oog in oog met elkaar. In de reguliere competitie wonnen de Kerels van blauw-zwart, kunnen ze dat ook in de play-offs nog eens overdoen? "Het wordt moeilijk, maar niet onmogelijk."

Door Aernout Van Lindt

"We hebben twee belangrijke thuiswedstrijden nu", laat coach Vanderhaeghe in zijn kaarten kijken. "We moeten niets, ook niet tegen Club Brugge. Maar we willen natuurlijk graag minstens een van die twee thuismatchen winnen."

"Zeker dit jaar is het belangrijk om thuis punten te pakken", pikt ook Brecht Capon in. "4 op 6 zou een ideaal scenario zijn, 6 op 6 het droomscenari. Maar voor hetzelfde geld staan we met een 1 op 9 straks en dan kunnen de eerste drie of vier al weg zijn in het klassement."

Niet vergeten te voetballen

Hoe Club Brugge aanpakken? "We gaan ons eigen voetbal spelen. Natuurlijk moeten we dan eerst het duel winnen, maar daarna willen we vooruit", schuwt de coach de eigen aanval niet.

"Vorige week hebben we te weinig gevoetbald tegen Gent. We maken geen gemene fouten, maar we willen tegen Club Brugge toch ook laten zien dat we kunnen voetballen. Dat mogen we nu niet vergeten", besluit Capon.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties