Van Wijk verrast op persconferentie: "Ik vind het heel erg wat Westerlo doet"

Van Wijk verrast op persconferentie: "Ik vind het heel erg wat Westerlo doet"
Foto: © Photonews

Verrassing troef op de persconferentie van Dennis van Wijk na de winst tegen Lierse. Terwijl we rustig aan het keuvelen waren over de driepunter haalde Van Wijk ineens een papiertje boven en begon over de commotie bij Westerlo.

Johan Walckiers in Lier

Van Wijk begon rustig. "Het doet me plezier dat er hier veel spelers van Westerlo waren. Spijtig genoeg heeft Westerlo zijn forum gesloten, want daaruit bleek dat ik toch populair was. En ik zag in het communiqué en op internet (zie artikel Wijnants bij ons) dat er toch verholen kritiek op mij achter schuilde."

Ze hebben zich laten verleiden

"En dat vind ik heel spijtig, want we waren overeen gekomen dat we niet gingen communiceren over mijn ontslag. En toch hebben ze zich in Westerlo daartoe laten verleiden. Ik ben daarin correct geweest, maar blijkbaar kan dat niet in de voetbalwereld. Misschien ben ik te correct."

"In het communiqué was er sprake van een negatieve spiraal in de samenwerking. Als ik hier vandaag zes spelers van Westerlo zie die me komen feliciteren na de match kan ik daar weinig van zien. En ook de slechte resultaten werden aangehaald. Zijn ze vergeten dat we met héél, héél veel punten voorsprong kampioen werden?"

Ik was wel populair

"Ik wou iets meer professionaliteit in de club brengen en dan stuit je automatisch op tegenstand blijkbaar. Maar als je de supporters hoort, was ik toch wel populair. Ik vind het spijtig dat ik moet reageren en ik wil de politieke carrière van Herman Wijnants niet schaden, maar nu moest ik wel een reactie geven."

Toch wenst Van Wijk Westerlo het allerbeste toe. "Ik hoop dat de fans zich achter de ploeg scharen en achter Harm. Ze verdienen dat."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties