Sprokkels: Schorsing voor Lyon-voorzitter, Spaanse rode lantaarn geeft degradatiestrijd op

Timothy Collard
Timothy Collard
| 7 reacties
Sprokkels: Schorsing voor Lyon-voorzitter, Spaanse rode lantaarn geeft degradatiestrijd op
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Niet alleen in België, maar ook in de grote Europese competities zitten we in de laatste rechte lijn richting titel. Heel wat nieuwtjes bereiken onze redactie en de belangrijkste gieten we dagelijks in een overzicht.

  • Antwerp-speler Diakité krijgt een schorsing van  twee speeldagen opgelegd, met daarbovenop nog één speeldag met uitstel. Ook Samuel Fabris, actief bij WS Bruxelles, mist twee matchen na zijn rode kaart van afgelopen weekend.
     
  • Opvallend: in Frankrijk krijgt Lyon-voorzitter Aulas ook twee speeldagen schorsing. Aanleiding daarvoor was de kritiek die hij uitte op de arbitrage na de wedstrijd tegen PSG in februari.
     
  • Córdoba is momenteel de hekkensluiter in de Primera División. De voorzitter van de Andalusiërs lijkt de strijd al opgegeven te hebben. Hij kondigt nu al aan dat wie volgend jaar een seizoenskaart neemt in tweede, een gratis abonnement krijgt in geval van promotie. 
  • Barry Boubacar Copa zit in de laatste rechte lijn van zijn carrière, maar de goalie van Sporting Lokeren denkt al verder. Hij stopte onlangs als international, maar vertelde aan Carrément Steph dat hij op termijn misschien wel aan de slag gaat als doelmannentrainer bij Ivoorkust.
  • Colbert Marlot is ook volgend seizoen nog op post bij Tubeke. Dat liet de club weten via de officiële kanalen. De Fransman staat sinds oktober 2014 aan het roer bij de tweedeklasser. De club heeft momenteel nog geen licentie betaald voetbal voor volgend jaar, maar ging wel in beroep bij het BAS.
  • Charleroi pakte afgelopen weekend zijn eerste driepunter in play-off 1 en dat stemde coach Felice Mazzu zeer tevreden. Mazzu gaf zijn spelers een welverdiende vrije dag na de zege tegen KAA Gent.
  • Westerlo ging in beroep tegen het voorstel tot schorsing van twee speeldagen voor Mitch Apau. Dat leverde echter niets op. 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties