Titelstrijd in de Proximus League: "99 procent van de Lommel-supporters gelooft in het kampioenschap"

Lander Marin
| 4 reacties
Titelstrijd in de Proximus League: "99 procent van de Lommel-supporters gelooft in het kampioenschap"
Foto: © SC

De titelstrijd in tweede klasse is buitengewoon spannend. Met nog twee wedstrijden te gaan staat STVV op de eerste plaats, met drie punten voorsprong op Lommel United. In hun laatste match nemen de twee koplopers het dan ook nog eens op tegen elkaar, in wat een wedstrijd om de titel kan worden.

“Ik denk dat 99 procent van de supporters er absoluut in gelooft”, zegt Jan Gerits van de Lommelse supportersclub Green Lions. Lommel heeft een beter doelsaldo dan STVV, waardoor bij een gelijk aantal punten, Lommel kampioen is.

Maar STVV neemt het zondag op tegen ASV Geel, de nummer elf in de stand. Terwijl Lommel aan de slag moet tegen Eupen, die derde staan in de ranglijst en waartegen ze de laatste jaren zelden konden winnen.

Zelf in handen

“Hopelijk wordt het zondag geen koude douche. Op papier heeft Sint-Truiden een makkelijkere tegenstander dan wij, maar dat zegt niet alles. We hebben het zelf in handen. Als we zes op zes pakken zijn we kampioen”, aldus Gerits.

STVV en Lommel hebben respectievelijk 73 en 70 punten, waardoor er enkele scenario’s mogelijk zijn. “Volgens mij zal de laatste wedstrijd op Sint-Truiden alles beslissen. Met de huidige reeks die we neerzetten is de titel zeker mogelijk.”

Uitverkocht stadion

Als Lommel bijvoorbeeld verliest tegen Eupen en STVV wint tegen Geel, dan zijn De Kanaries kampioen.

“Dat zal een heel groot verschil maken. Ook wat het aantal Lommel-supporters die meereizen naar Sint-Truiden betreft. Als het een kampioenenwedstrijd is, zal het vak van Lommel uitverkocht zijn. Zo niet, zullen we blij mogen zijn als er nog 500 mensen staan”, besluit Gerits.


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties