MPH is een monument, maar moet maar tegen een stootje kunnen

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 32 reacties
MPH is een monument, maar moet maar tegen een stootje kunnen
Foto: © Photonews

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Michel Preud'homme kreeg de voorbije maanden al een pak kritiek over zich heen. De voormalige topdoelman is een deel van de Belgische voetbalgeschiedenis, maar voelt zich niet helemaal gewaardeerd in ons land. Wat wij daarvan vinden? In het voetbal moet je tegen een stootje kunnen...

Door Cédric De Volder

Michel Preud'homme moet regelmatig eens op de tanden bijten. Na de wedstrijd bij KV Kortrijk werd de coach van Club Brugge opgewacht door de thuisfans, in het Astridpark is het steevast prijs en zelfs de fans van KAA Gent vonden het nodig om hun voormalige succescoach te bespotten.

Vincent Mannaert en Bart Verhaeghe trokken ondertussen al aan de alarmbel. "Denken jullie dat zo'n monument nog zin heeft om in België te werken als hij overal beschimpt wordt?" En ook zoon Guilian liet via Twitter al weten dat de supporters van de Buffalo's beter een extra keertje nadenken. 

Wat wij van de hele situatie vinden? Wel, een storm in een glas water. Of beter gezegd: de mug en de olifant. Het is en blijft voetbal en de hoofdrolspelers moeten maar tegen een stootje kunnen. Natuurlijk is het niet leuk om fluitconcerten of spreekkoren over je kop te krijgen, maar hé: leer ermee leven.

Eens een volksheld, altijd een volksheld. Toch?

De fans van Kortrijk waren vooral blij dat hun team had gewonnen van blauw-zwart, terwijl het Buffalo-legioen zich gewoon liet horen tegenover de blauw-zwarte rivaal. Zijn die mensen vergeten wat MPH in het toenmalige Jules Ottenstadion voor elkaar heeft gekregen? Natuurlijk niet! Eens een volksheld, altijd een volksheld. Toch? 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties