"De keuze ligt bij Benito, niet bij iemand anders"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 12 reacties
"De keuze ligt bij Benito, niet bij iemand anders"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het beste bewijs van de Gentse weelde was afgelopen zondag het tribunestatuut van Benito Raman. Voor de winterstop was de belofteninternational nog een gesel voor elke defensie.

De 20-jarige flankaanvaller stond na de winterbreak een tijd aan de kant met een verstuikte enkel. Van aan de zijlijn zag de Vlo hoe Moses Simon ontbolsterde en ook Nicklas Pedersen zijn neus weer aan het venster stak.

In die mate dat Raman de Slag van Vlaanderen vanuit de tribune moest aanschouwen. "De coach kijkt natuurlijk naar welke jongens hij nodig heeft op de bank."

Inherent aan een ploeg die zo uitgebalanceerd is

"Zondag koos hij niet voor twee dezelfde types", probeert zijn zaakwaarnemer Guy Vandersmissen de keuze van Vanhaezebrouck in te schatten. "De speler moet dan maar harder werken om er wel bij te zijn. Dat is inherent aan een ploeg waar de kern zo uitgebalanceerd en fit is."

Er op training weer vol tegenaan gaan is de enige remedie. "In deze momenten moet ik mijn speler duidelijk maken dat hij harder moet gaan werken. De keuze ligt bij Benito, niet bij iemand anders."

"Of een vertrek in de zomer aan de orde is? In voetbal weet je nooit, maar we hebben onlangs een contractverlenging ondertekend. Ik denk dus niet dat dat de bedoeling is", besluit Vandersmissen. (DG)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties