Dáárom staat Club Brugge achter de verkiezing van Roger Vanden Stock

Dáárom staat Club Brugge achter de verkiezing van Roger Vanden Stock
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Roger Vanden Stock werd dinsdag verkozen tot de nieuwe voorzitter van de Pro League. Een opmerkelijke keuze, zeker als je weet dat ook grote concurrent Club Brugge voor de voorzitter van Anderlecht stemde.

Bij blauw-zwart hebben ze de pro en contra van hun beslissing echter wel goed tegen elkaar afgewogen. Club was eerst sceptisch, maar een gesprek tussen Herman Van Holsbeeck en Vincent Mannaert was vervolgens positief.

Toen ook na de wedstrijd Club-Anderlecht beide voorzitters, Vanden Stock en Bart Verhaeghe, een positief onderhoud hadden, besloot die laatste om zich achter de andere zijn kandidatuur te scharen. Dat staat te lezen in Het Nieuwsblad.

Water bij de wijn

Club nam vrede met de aanstelling van Vanden Stock, maar wilde wel water bij de wijn. Voor de post van gedelegeerd bestuurder wilde het niet dat Dirk Degraen zou verkozen worden.

Die heeft namelijk nauwe banden met makelaar Mogi Bayat, niet meer welkom op Jan Breydel. Degraen haalde amper vijf stemmen tegenover de elf van Pierre François, de nieuwe gedelegeerd bestuurder.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties