Hasi neemt willekeur Reviewcommissie op de korrel: "In beroep? Zeker!"

Hasi neemt willekeur Reviewcommissie op de korrel: "In beroep? Zeker!"
Foto: © Photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Zoals gedacht en geschreven: Anderlecht staat op zijn achterste poten omdat Silvio Proto wordt opgeroepen door de Reviewcommissie. Niet de fout, wel de willekeur van de instantie wordt door Besnik Hasi fel op de korrel genomen.

Johan Walckiers in Neerpede

Hasi was duidelijk in zijn wiek geschoten door de beslissing om Proto op te roepen. "Het is bizar, er zit geen lijn in. Ik zag de voorbije maanden veel fases, ik ga geen namen noemen, waarbij er niemand werd opgeroepen. En nu gebeurt het wel. Daar kan ik met mijn verstand niet bij", aldus Hasi.

Dan moet je het op alle matchen bestraffen

"Anderlecht wordt niet op dezelfde manier behandeld. Ik zag veel gelijkaardige tackles die niet beoordeeld werden. Ik zie wat ik zie. Als je het op één match doet, moet je het op alle matchen bestraffen."

Dat Anderlecht zich benadeeld voelt, mag duidelijk zijn. Al betwitsten ze niet echt dat Proto rood had moeten krijgen. "Maar het was goal. We spelen geen basket hé. Daar krijg je een goal plus nog eentje extra. Daarbij, Proto wou niemand blesseren. Chevalier speelde gisteren ook gewoon hé."

Roef volgende week klaar

Maar een schorsing zullen ze wellicht niet ontlopen. Al zullen ze bij Anderlecht deze keer niet gedwee meegaan in de beslissing. "Of ik ga vragen om in beroep te gaan? Sûr et certain! Ik blijf het zeggen: dit is pure willekeur."

Dat Davy Roef in ijltempo zal klaargestoomd worden na zijn hamstringblessure, daar mag u geld op inzetten. "Davy heeft de individuele training met de keeperstrainer hervat. Volgende week moet hij normaal gezien aanpikken", zei Hasi nog.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties