Fans Essevee willen dat Skúlason blijft: "Maar ik denk dat het bestuur besluit al genomen heeft"

Fans Essevee willen dat Skúlason blijft: "Maar ik denk dat het bestuur besluit al genomen heeft"
Foto: © photonews

Zulte Waregem gaf eerder al te kennen een aantal contracten van sterkhouders niet te zullen verlengen. Onder anderen Steve Colpaert en Olafur Skúlason (beiden met nog een jaar contract) kunnen zo uitkijken naar een andere ploeg. Al springen de fans op de bres voor de IJslander: "Flatterend."

Door Aernout Van Lindt

De fans zijn al een tijdje ontevreden met de manier waarop Zulte Waregem speelt. “Wij willen bloed, zweet en tranen”, klonk het al meermaals bij de supporters.

Dat het bestuur van Essevee dan nét het contract van Olafur Skúlason – misschien wel dé voorbeeldsoldaat in moeilijke tijden – niet wil verlengen, zit hen hoog.

“We gaan daarover praten met het bestuur”, klinkt het bij Geert Titeca van de Supportersfederatie van Essevee. “We willen hem absoluut hier houden, daarbij spelen sportieve en privézaken. Hij is belangrijk voor deze club.”

Een mooi gebaar van de supporters, Olli?

Skúlason: “Ja, dat flatteert me. Ze willen met het bestuur praten en dat is een erg leuk gebaar van hen. Maar ik denk dat het besluit van het bestuur en de staf al vastligt en dat ze niet meer van idee zullen veranderen.”

Dus is het uitkijken naar een andere club?

“Mijn opties liggen open. We gaan alles overwegen, maar ik moet ook aan meer dan het sportieve denken. Ik heb een vrouw en drie kinderen, die in Waregem naar school gaan. We voelen ons goed in Waregem en in de buurt blijven zou zeker geen slechte zaak zijn.”

Ook je contract van een jaar uitdoen blijft dus een mogelijkheid?

“Als er niets speciaals uit de bus komt, sta ik zeker niet weigerachtig tegen nog een jaartje blijven bij Essevee. Ik zou wel nog mijn speelkansen krijgen, daar ben ik van overtuigd.”

Spelen is wel belangrijk, naar de nationale ploeg toe …

“Met het oog op het EK 2016 kan dat inderdaad belangrijk zijn dat ik kan spelen. We willen met IJsland naar een groot toernooi en ik wil er graag bij zijn, maar dat is aan de bondscoach.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties