Gent blijft rustig: "Het is al van 'Waar is dat feestje?', maar de titel is nog niet binnen"
Timothy Collard
Timothy Collard
| 19 reacties
Gent blijft rustig: "Het is al van 'Waar is dat feestje?', maar de titel is nog niet binnen"
Foto: © photonews

Nog één keer vlammen, en dan heeft Gent zijn eerste titel in de geschiedenis van de club beet. De supporters zijn al zegezeker, maar voorzitter Ivan De Witte en ook burgemeester Daniël Termont prediken kalmte.

Timothy Collard in Gent

“De volledige stad staat al in rep en roer”, aldus Termont. “Het is zo van ‘Waar is dat feestje? Hier is dat feestje!’ en iedereen denkt dat de titel al binnen is, maar dat is nog niet het geval. We moeten ervoor zorgen dat de druk op de club en de spelers niet té groot wordt, hé.”

De woorden 'feest' en 'titel' zijn taboe

Ook Ivan De Witte blijft voorzichtig.“Wij blijven heel erg voorzichtig in onze uitspraken, want er staan nog twee moeilijke wedstrijden op het programma.”

“Ik neem de woorden ‘feest’ en ‘titel’ dan ook nog niet graag in de mond. Het is mijn plicht om dat duidelijk te maken aan de pers en de supporters.”

Champagne

“Wij kunnen enkel aan een eventueel feest denken wanneer er donderdag wordt afgefloten. We gaan nu voor het hoogst haalbare en ik hoop dat we dit goed gaan afronden. Maar we mogen niet te vroeg victorie kraaien.”

“Er bestaan voorbeelden van ploegen die de champagne al hadden klaargezet, maar er daarna een volledig seizoen van moesten drinken omdat ze geen kampioen werden. We moeten rustig blijven”, besluit De Witte.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Voetbalkrant.com

Al meer dan 21679 voetbalfans gingen je voor!

Met de Voetbalkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste voetbalnieuws van jouw favoriete competities, ploegen of spelers per mail.

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

 Speeldag 1

Play-off 2

Nieuwste reacties