Antwerp reageert na aantijgingen omkoopschandaal

Antwerp reageert na aantijgingen omkoopschandaal
Foto: © Photonews

De voetbalwereld werd plots wakker met een harde bang, toen bekend werd dat de anticorruptiecel van het Europees Parlement een aantal wedstrijden in België aan het onderzoeken is op omkoping. Een nieuwe zaak Ye in de maak, of toch niet? Antwerp reageert in een statement op de site.

Antwerp benadrukt dat het sportieve integriteit hoog in het vaandel draagt en geeft ook aan dat ze geen rechtstreeks betrokken partij zijn. Ook Dessel en Oostende deden gisteren al afstand van de aantijgingen.

Het bericht zoals het op de website van de Great Old staat: 

Onze club vernam gisteren via de media dat de anticorruptiecel van het Europees Parlement een lijst gepubliceerd heeft van verdachte matchen in het seizoen 2014-2015.

Daarbij werden ook twee wedstrijden in de Belgische Tweede Klasse genoemd, nl. de twee laatste partijen van het toen reeds failliet verklaarde RAEC Bergen: Bergen-Dessel en Antwerp-Bergen. Zoals ook uit de berichtgeving bleek, is Antwerp zelf geen rechtstreeks betrokken partij. 

We herinneren ons van die laatste wedstrijd van het afgelopen seizoen een sportieve krachtmeting waarbij Antwerp uiteindelijk met 1-0 aan het langste eind trok. Wat lang in het geheugen gegrift zal staan, is de enorme beleving van de spelers, entourage en supporters van beide clubs tijdens en na de wedstrijd. 

RAFC voert sportieve integriteit hoog in het vaandel, en staat recht in haar schoenen. We zullen dus ook onze volle medewerking verlenen aan een onderzoek, indien dit gevraagd zou worden. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 1-1 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties