Verbroedering Beersel Drogenbos wint met OldStars allereerste +award project van het jaar!

Verbroedering Beersel Drogenbos wint met OldStars allereerste +award project van het jaar!
Foto: © SC

Meer en meer amateurclubs nemen maatschappelijk engagement en scoren ook naast het veld. Hoog tijd dus om de goede voorbeelden te belonen met een +Award. De jury was met name gecharmeerd door OldStars, het project van Verbroedering Beersel Drogenbos, om 55-plussers aan het voetballen te krijgen.

Drogenbos, Dilbeek en Perk werden uiteindelijk de drie laureaten van meer dan 100 inzendingen van ploegen die zich bezig houden met maatschappelijk engagement.

Verbroedering Beersel Drogenbos

Verbroedering Drogenbos ging als eerste amateurclub van het land aan de slag met een OldStars. OldStars is een antwoord op een maatschappelijke problematiek: het actief en sociaal houden van senioren.

18 mannen en vrouwen tussen 55 en 72 jaar volgden 10 sessies wandelvoetbal bij Verbroedering Beersel Drogenbos en groeiden door de verschillende activiteiten uit tot een hechte groep. Verschillende onder hen zijn intussen als  vrijwilliger bij de club betrokken. 

Andere troeven van dit project zijn de intensieve samenwerking met de lokale overheid (sport en welzijn) en de seniorenraad, de kwalitatieve begeleiding en de laagdrempelige instap. 

VC Groot Dilbeek

VC Groot Dilbeek is al jaren actief op het terrein van communtiywerking en lid van de plusfamilie. Met hun stilteweekend werken ze rond oudergedrag.  In het weekend van Wapenstilstand wordt aan alle ouders gevraagd om één weekend te zwijgen.

Bedoeling is om te sensibiliseren en ouders te laten nadenken over wat er zoal geroepen wordt langs de zijlijn. Ook voor de trainers en de afgevaardigden is het een bezinningsmoment.

Het project werd reeds door verschillende clubs overgenomen en kreeg veel media-aandacht.  De doelstelling is ambitieus: Op 11 november 2018, 100 jaar na WO1, willen ze het stilteweekend in heel het Belgische jeugdvoetbal laten plaatsvinden.

FC Perk

FC Perk, spelend in 3e provinciale, bewijst dat voetbalclubs ook bezig zijn met internationale solidariteit. De club zamelde gedurende 2 maanden  voetbalmateriaal in ten voordele van minder gegoede kinderen uit de Zuid-Afrikaanse sloppenwijk Plettenberg Bay.

Maar het bleef niet bij deze inzameling. FC Perk werkt samen met de vzw ‘Born in Africa’ en de eigen voetballers werden geresponsabiliseerd en gesensibiliseerd.

Verschillende partners werden betrokken en gedurende het hele proces, van inzameling tot aflevering, werd hierover op een leuke manier gecommuniceerd. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties