Cercle blijft in Jan Breydel, Club krijgt grond voor nieuw stadion

De Wit Bram
| 112 reacties
Cercle blijft in Jan Breydel, Club krijgt grond voor nieuw stadion
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het stadsbestuur van Brugge heeft verklaard zich niet te verzetten tegen de vraag van Cercle Brugge om in het Jan Breydelstadion te blijven. Club Brugge krijgt de grond voor haar nieuw stadion. Een stappenplan werd uitgetekend om een gelijkwaardige behandeling van beide Brugse ploegen te garanderen.

Aanvankelijk werd een projectvoorstel ingediend bij de Vlaamse overheid, waarbij beide ploegen zouden verhuizen naar een nieuwe site aan de Blankenbergse Steenweg. Maar daarna opperde Cercle dat de Vereniging liever op Olympia wou blijven en diende hiervoor een apart project in.

Dat staat te lezen op de site van Knack. Nu zal er dus maar één nieuw stadion komen op Sint-Pieters, waardoor er extra ruimte vrijkomt voor bedrijventerreinen langs de Blankenbergse Steenweg. De stad zal die gronden zelf aankopen en nadien een erfpachtovereenkomst ondertekenen met Club.

Vanaf 2019-2020

Als alles volgens plan verloopt zal Club Brugge vanaf het voetbalseizoen 2019-2020 verhuizen naar het nieuwe stadion. Pas na het vertrek zal het voorstel van Cercle voor de Olympiasite aangepast kunnen worden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties