Daarom is de transfer van Ivan Obradovic een schot in de roos

Daarom is de transfer van Ivan Obradovic een schot in de roos
Foto: © photonews

RSC Anderlecht realiseerde dindsdagavond zijn eerste zomertransfer. Akkoord… Ivan Obradovic is geen Boussoufa of Ezekiel, maar de Servische verdediger is absoluut een meerwaarde voor paars-wit. En wel hierom.

Obradovic heeft ervaring…

Obradovic viert in juli zijn 27e verjaardag. De Serviër is dus nog relatief jong, maar toch beschikt hij al over de nodige ervaring op het allerhoogste niveau. De linksback was titularis bij Partizan Belgrado en Real Zaragoza en nam met de nationale ploeg zelfs deel aan het WK 2010 in Zuid-Afrika.

Obradovic heeft kwaliteit…

Aan zijn kwaliteiten twijfelen we niet. Obradovic speelde bij KV Mechelen in een 5-3-2 of 3-5-2 en dweilde de volledige linkerflank af. Obracadabra is verdedigend sterk, maar is ook op aanvallend vlak een meerwaarde voor iedere Belgische club. Bovendien beschikt de Serviër ook over een prima voorzet.

Obradovic heeft honger…

We moeten eerlijk zijn… Zonder zijn knieblessure hadden we Obradovic nooit op de Belgische velden in actie gezien. Het zij dan voor een Europese verplaatsing. De Serviër versierde destijds een mooie transfer naar Real Zaragoza, maar een zware knieblessure zette een rem op zijn carrière.

De linksachter herlanceerde zijn carrière Achter De Kazerne en belandde op die manier opnieuw bij een grote club. Met Anderlecht wil hij prijzen pakken en zich verzekeren van een basisplek in de Servische nationale ploeg.

Obradovic kan eindelijk de leemte op de linksachter opvullen...

Het lijstje met linksachters dat de voorbije jaren de revue passeerde is bijna eindeloos. De laatste, Fabrice N’Sakala, kon nooit echt imponeren en de kans bestaat dat hij vertrekt. Eindelijk lijkt paars-wit dus een opvolger voor Olivier Deschacht – tegenwoordig meer een centrale verdediger – beet te hebben.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties