De start van een nieuw tijdperk bij Lokeren: véél nieuwe spelers, maar de fundamenten blijven overeind

Timothy Collard
Timothy Collard
| 5 reacties
De start van een nieuw tijdperk bij Lokeren: véél nieuwe spelers, maar de fundamenten blijven overeind
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Sporting Lokeren begint binnenkort aan het eerste seizoen na het tijdperk-Peter Maes. Er veranderde heel wat op Daknam: spelers kwamen, spelers gingen… Maar hoe competitief verschijnen de Waaslanders straks aan de start van de competitie?

Met Georgios Galitsios, Hans Vanaken, Nill De Pauw en Mbaye Leye zag Lokeren verschillende basispionnen vertrekken. De ene was al wat belangrijker dan de andere, maar toch… Je moet ze toch maar vervangen natuurlijk.

Met Willy Reynders beschikt de club echter over een sportief directeur met een neus voor talent. Zo haalde Lokeren met Branislav Ninaj, Filip Starzynski, Mohamed Ghadir, Marko Miric, Lewis Enoh en in mindere mate ook Joher Khadim Rassoul en Joey Dujardin de nodige nieuwe spelers in huis.

De nieuwe coach

De belangrijkste nieuwkomer op Daknam is natuurlijk de hoofdcoach. Bob Peeters wacht de zware taak om in de voetsporen van Peter Maes te treden.

De ex-speler van Lierse stond de voorbije jaren nooit lang aan het roer bij zijn clubs, maar wil daar nu komaf mee maken. Peeters heeft de intentie om dezelfde weg als Maes op te gaan. Al wordt dat natuurlijk niet simpel...

Meteen oogsten?

Maar kan Lokeren met de huidige ploeg volgend jaar opnieuw aanknopen met de successen van de voorbije jaren? Dat is maar zeer de vraag. De gehaalde spelers zijn ofwel ontzettend jong, of ze hebben nog geen ervaring in de Jupiler Pro League.

Het is aan Bob Peeters om een sterk geheel te smeden dat een gooi kan doen naar play-off 1. Maar wie iets realistischer is, moet toegeven dat dit Lokeren het woord ‘overgangsjaar’ in de mond moet durven nemen. Een plaats in de linkerkolom zou al een mooie prestatie zijn.

Veel buitenlanders

Een andere opmerkelijke vaststelling is het feit dat Lokeren deze zomer bij zes van zijn zeven transfers opteerde voor een buitenlandse speler. De kwalitatief haalbare spelers in België zijn op één hand te tellen.

En als KRC Genk dan nog eens met het voornaamste Belgische target (Yoni Buyens, nvdr.) gaat lopen. Tja... Dan wordt het natuurlijk moeilijk.

Maar... Fundamenten blijven overeind

Maar het hoeft zeker niet allemaal negatief te zijn. De fundamenten van Lokeren zijn overeind gebleven. Davino Verhulst, Mijat Maric, Denis Odoi, Killian Overmeire, Koen Persoons en Ayanda Patosi zijn nog steeds van de partij.

Zij waren de basis van het ‘oude’ Lokeren en zullen ook de basis van het ‘nieuwe Lokeren moeten vormen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties