Oude gloriën Koen Daerden: Wat als ... de knie nooit had opgespeeld?

Lander Marin
| 3 reacties
Koen Daerden: Wat als ... de knie nooit had opgespeeld?
Foto: © photonews

Elke woensdag gaan we grasduinen in het verleden en kijken naar het heden van de oude gloriën die ons voetbal rijk zijn. Zo hebben we ook Koen Daerden, die veel te vroeg moest stoppen met voetbal door aanhoudende blessures.

Daerden speelde zeven seizoenen voor Genk. Toen hij 20 was, werd hij verkozen als Jonge Profvoetballer van het Jaar. In de zomer van 2006 verkaste hij naar Club Brugge voor een recordbedrag van 4 miljoen euro.

Knieproblemen

Hij had de pech dat hij in Brugge al vroeg zwaar geblesseerd raakte aan de knie. Toen hij na meer dan een jaar terug fit was, haalde hij niet meer zijn niveau van bij Genk. Hij belandde op de bank en vertrok in 2010 naar Standard.

Ook hier kreeg hij weinig speelkansen. Toenmalig trainer Dominique D’Onofrio verwees hem zelfs naar de C-kern om de spelersgroep uit te dunnen. De Rouches leenden hem uit aan Sint-Truiden. Met STVV streed hij tegen de degradatie. Hij was er een vaste waarde, maar kon play-off 3 en degradatie naar tweede niet vermijden.

Toen hij in 2013 in Nederland aan de slag ging bij tweedeklasser Maastricht, speelde een zware knieblessure hem weer parten. Hij besloot er op 31-jarige leeftijd dan ook de brui aan te geven. Zo moest de tienvoudige Rode Duivel veel te snel een einde maken aan zijn bestaan als profvoetballer.

Back to the roots

Momenteel zit hij in de sportieve cel van Genk. Hij assisteerde eerst mee de U15 en U16, waar hij spelers individueel stuurde en stukken van de trainingen overnam. Nu maakt hij deel uit van de sportieve commissie van de Limburgse club.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties