Elhamed moet Foket het vuur aan de schenen leggen: "Net als Meunier en Capon omgeschoold tot rechtsback"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 21 reacties
Elhamed moet Foket het vuur aan de schenen leggen: "Net als Meunier en Capon omgeschoold tot rechtsback"
Foto: © Photonews

Hein Vanhaezebrouck was in z'n nopjes deze namiddag. De coach van Gent mocht immers twee nieuwe spelers aan zijn A-kern toevoegen. De Israëliër Hatem Abd Elhamed moet dé doublure worden voor Thomas Foket.

Sander De Graeve in Gent

Elhamed heeft een gelijkaardige achtergrond als de Gentse revelatie van vorig seizoen. "Hij is, net als ook Meunier en Capon, omgeschoold van een aanvallende speler tot een rechtsback. Dat moet ons meer mogelijkheden geven op de rechterflank", geeft Vanhaezebrouck aan.

Voordien had Gent enkel Rafinha om Foket te vervangen. "Rafinha is meer verdedigend ingesteld. Elhamed zal de concurrentie vergroten en dat kan het team enkel ten goede komen. Ik wil kunnen wisselen zonder kwaliteitsverlies", geeft de coach mee.

"Met het aantrekken van Elhamed hebben we een goeie zaak gedaan. We krijgen meer offensieve mogelijkheden op de rechtsachter met hem erbij." Ook Elhamed zelf ziet het zitten. "Ik zag de wedstrijd tussen Club en AA Gent in de play-offs (2-3)."

Hij geeft aan dat hij zich zal kunnen aanpassen aan de speelstijl van Hein Vanhaezebrouck. "Ik ben een intelligente speler met een goeie techniek. Ik verwacht niet dat het een groot probleem zal zijn in het begin."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties