Vanderhaeghe tevreden met topspits: "Je merkt dat hij kwalitatief een trapje hoger staat"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Vanderhaeghe tevreden met topspits: "Je merkt dat hij kwalitatief een trapje hoger staat"
Foto: © Photonews

Joseph Akpala is terug thuis. De voormalige topschutter van Club Brugge draagt dezer dagen het shirt van KV Oostende. Zijn debuut mocht er met twee rozen alvast zijn. "Ik moet nog naar mijn beste vorm zoeken, maar ik wil meewerken aan het ambitieuze project van de club."

Cédric De Volder in Lichtervelde

Bendel Insurance FC, Club Brugge, Werder Bremen, Karabükspor,... Joseph Akpala is wel degelijk een globbetrotter. "Maar nu ben ik terug thuis. België is altijd mijn tweede vaderland geweest", is de aanvaller enorm blij met zijn transfer naar KV Oostende

En dat liet de 28-jarige Nigeriaan ook meteen blijken. Zijn doelpunt bezorgde the Kustboys namelijk de overwinning tegen KSV Roeselare. "Oostende had weinig moeite om me te overtuigen. Ik ben op de hoogte van het ambitieuze project en wil graag meewerken."

Op die manier heeft Yves Vanderhaeghe - na het afspringen van Ivan Santini en Igor De Camargo - het gewilde spitsenprofiel beet. "Hij heeft gisteren maar een kwartiertje gespeeld, maar je ziet meteen dat Joseph een voorbeeldprof is. Ik merk dat hij zin heeft in een nieuwe uitdaging."

Enig probleem: de goaltjesdief sprokkelde vorig seizoen amper speelminuten in Turkije. "Maar je merkt dat hij kwalitatief toch een trapje hoger staat", gaat de coach van KVO verder. "Hij zal tijd nodig hebben om de automatismen aan te leren, maar hij was niet toevallig topschutter."

Akpala was niet toevallig topschutter

En zo hebben the Kustboys op aanvallend vlak een enorme weelde. "Ik zag ook een enorm gretige Gohi Bi Cyriac. Ook die jongen wil zich bewijzen. De spelers moeten op training bewijzen dat ze een stekje in de basiself waard zijn, hé."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties