Prognose: Vragen bij aanval en vooral verdediging van Kemphanen

Prognose: Vragen bij aanval en vooral verdediging van Kemphanen
Foto: © Photonews

Volg Westerlo nu via WhatsApp!

Op vrijdag 24 juli trekt de Jupiler Pro League zich opnieuw op gang. De eersteklassers zitten in de allerlaatste rechte lijn van hun voorbereiding op het seizoen 2015-2016. Wij schatten hun kansen in, in samenwerking met huisanalist Hernan Losada. Op 15 zetten we Westerlo.

Ambitie

Westerlo wil zich van in het begin in de veilige middenmoot nestelen en de problemen van vorig seizoen vermijden. Een plek tussen plaatsen 12-9 lijkt binnen de Westelse rangen haalbaar.

"Ik wil mijn stempel op de ploeg drukken", aldus Harm van Veldhoven. "Vorig seizoen hebben we al even een paar dingen kunnen proberen, nu wil ik die ook doorvoeren." Van Veldhoven wil - zoals de fans bijna eisen - met twee spitsen aantreden. Vraag is hoe fit Gounongbe ondertussen is.

Transfers

IN: Jore Trompet (Lokeren) - Filip Daems (Borussia Mönchengladbach) - Kristof Van Hout (Vrij) - Khaleem Hyland (RC Genk) - Nikola Petkovic (Sydney) - Benji De Ceulaer (RC Genk)

OUT: Birger Maertens (Westhoek) - Nicolas Rommens (Dessel Sport) - Christian Dorda (Hansa Rostock), Bruno Godeau (terug naar Essevee), Brian Gielen (einde contract), Alassane Diallo (terug naar Standard), Enes Sipovic (einde contract), Kevin Geudens (Beerschot-Wilrijk)

Sterktes en zwaktes

Met Filip Daems, Benji De Ceulaer, Khaleem Hyland en Kristof Van Hout werd de nodige ervaring gecombineerd met kwaliteit aangetrokken. Allevier kennen ze het klappen van de zweep. Vooral Daems moet met zijn leiderscapaciteiten de kleedkamer op orde moeten houden.

Daarnaast is het afwachten wat de aanval gaat brengen. Benji De Ceulaer is niet de jongen die er 15 op een seizoen binnenlegt. Gounongbe zou dat wel moeten kunnen, maar heeft net meer dan een half jaar in de lappenmand gelegen.

En op Kevin Vandenbergh wordt niet meer gerekend. Sherjill MacDonald zou dan weer nog te zwaar staan. Maar het grote twijfelgeval is de verdediging. Daems is een fameuze versterking, maar is er ook al 36. Kan Van Veldhoven zijn defensie op orde krijgen? Dat is de grote vraag die iedereen zich stelt.

Prognose: 15de

Het beperkte budget, gecombineerd met nog veel vraagtekens, noopte onze redactie er toe de Westelse falanx op 15 te zetten. Een lage inschatting, maar één gebaseerd op het feit dat de concurrentie zich schijnbaar beter versterkte en dat we onze vragen hebben bij de aanval van de Kempenzonen.

Wat denkt Hernan Losada?

Losada is het daarbij niet met ons eens. "Met Hyland en De Ceulaer heeft Westerlo twee goeie, ervaren spelers binnengehaald."

"Ze zijn ook gewend om voor grote teams te spelen. Dat is duidelijk een kwaliteitsinjectie. De afwezigheid van Kevin Geudens, twee jaar op rij kapitein en leider van het team, kan een minpunt worden."

"Volgens mij hebben ze genoeg aanvallende opties, maar is de spoeling achterin te klein. Vorig seizoen konden ze een hele jaargang teren op hun hele sterke start. Harm van Veldhoven is een trainer met heel wat ervaring. Ik denk dat hij ze zonder problemen in eerste klasse zal houden."

Waar zou u STVV plaatsen?

5%
2%
6%
18%
31%
42%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties