De ambities bij Kortrijk: "PO1 is mogelijk en dat moet het doel zijn"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 1 reacties
De ambities bij Kortrijk: "PO1 is mogelijk en dat moet het doel zijn"
Foto: © Photonews

Naar jaarlijkse gewoonte maakten we ook dit jaar voor de start van de competitie een prognose van waar volgens ons de ploegen zullen eindigen aan het eind van de competitie. Wij zetten KV Kortrijk op 11 in onze prognose, maar wat zijn de ambities in het Guldensporenstadion?

Door Sander De Graeve

Voor voorzitter Joseph Allijns veranderde er niet zoveel toen Vincent Tan overnam. Ook de ambities blijven gematigd. "We willen een rustig seizoen, we gaan nu niet verkondigen dat we op die of die plaats willen eindigen."

"We leggen bij KVK de laat nooit té hoog", ging de voorzitter verder. "We willen niet in de problemen komen en met goed voetbal iedereen tevreden stellen. We hebben misschien niet het mooiste stadion, maar door onze fans beschikken we wel over het leukste stadion van België."

Wat denken de fans?

Bij de fans liggen de verwachtingen iets hoger, na het boerenjaar vorig jaar. We spraken met Giovanny Saelens van sfeergroep United 19. "Het wordt moeilijk om vorig seizoen te evenaren, maar play-off 1 is mogelijk en dat moet het doel zijn."

"Ik heb niet de indruk dat de concurrentie zich spectaculair versterkt heeft en wij hebben onze kern kunnen verbreden." Toch vertrokken er enkele belangrijke spelers. "Vooral het vertrek van Capon vond ik jammer. Niemand had dat verwacht. Ik weet ook niet of Oostende zo'n verbetering is."

Voor Santini, die naar Standard trok, ziet hij een opvolger. "Ik hoop dat Papazoglou een volwaardige vervanger kan worden voor Santini. Ook van Kamara verwacht ik iets." Bij United 19 zit het vertrek van Vanderhaeghe nog altijd erg hoog.

"Dat grote spandoek om hem te bedanken en te motiveren om Europees te halen, was onze eerste grote actie", aldus Saelens. "Het bleek uiteindelijk één grote illusie. Bij veel supporters leeft het vertrek van Vanderhaeghe nog steeds."

Op welke plaats ziet u KV Kortrijk eindigen?

14%
27%
9%
32%
9%
9%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties