Enkele weetjes over Club-tegenstander Panathinaikos: trainer is ex-Anderlecht

Enkele weetjes over Club-tegenstander Panathinaikos: trainer is ex-Anderlecht
Foto: © Photonews

Club Brugge heeft deze middag in Nyon het Griekse Panathinaikos uit de bokaaltjes zien verschijnen. Voor blauw-zwart moet de Griekse topper toch een haalbare kaart zijn. Op stage in Garderen wonnen Michel Preud'homme en co met 2-1 van hen in een oefenpot.

Panathinaikos is ontegensprekelijk één van de succesvolste ploegen in het Griekse clubvoetbal. De 'klaverbladploeg' won al twintig titels en veroverde 18 nationale bekers. Voor de laatste titel moeten we echter al teruggaan tot 2010, vorig jaar werden ze tweede.

Panathinaikos is voor bijna 55 procent in handen van de supporters. De bekendste speler in het team is Michael Essien. De voormalige defensieve middenvelder van Chelsea werd deze zomer naar de club gehaald en moet de jonge garde van trainer Yannis Anastasiou, die ook een jaartje bij Anderlecht voetbalde, leiden.

Club versloeg Panathinaikos op stage

Andere bekende namen zijn Marcus Berg (ex-Hamburg en PSV), Mladen Petric (o.m. Borussia, Hamburg, West Ham en Fulham)  en Danijel Pranjic (ex-Bayern München). De kern is voor de rest vooral Grieks getint. 

Afgaand op de oefenmatch tegen de Grieken moet Club deze tegenstander aankunnen, maar geen van beide ploegen staat al op zijn best. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties