Toenemend supportersgeweld? Pro League reageert fors

Toenemend supportersgeweld? Pro League reageert fors
Foto: © photonews

Gisteren was het vuurwerk in Charleroi tegen Beitar Jeruzalem, maar vandaag verscheen er ook een bericht in de kranten dat er ook in België een verruwing is naar hooliganisme toe. De Pro League reageert nu: "Het gaat veelal over individuele, geïsoleerde gevallen."

"De berichten over het toenemend supportersgeweld vertrekken vanuit een aantal correcte gegevens, maar creëren het beeld dat het voetbal geconfronteerd wordt met een opmars van supportersgeweld. Niets is minder waar", is de Pro League helder in een persbericht. 

Geïsoleerde gevallen

Zo werden er inderdaad 3528 politieagenten meer ingezet, maar dat had met diverse factoren te maken. Het competitieverloop, de samenstelling van tweede klasse, ... "Zeker niet exclusief te wijten aan voetbalgerelateerde factoren. Bovendien kiezen overheid en veiligheidsdiensten zelf hoeveel mensen worden ingezet."

Maar er zijn toch meer incidenten (118 in 2014-2015 versus 81 in 2013-2014) gemeld? "Zeker, maar in de overgrote meerderheid van de gevallen gaat om individuele, geïsoleerde gevallen."

Het wordt net veiliger

Het gaat ook niet over enkel zware feiten: "Een hek beklimmen, een beker gooien of verbaal geweld zijn ook incidenten. We verbaliseren net dit soort zaken ook meer, wat wijst op een  steeds verdere professionalisering van de veiligheidshandhaving", aldus de Pro League.

Slotsom: "Het hooliganisme is teruggedrongen, het eersteklassevoetbal wordt elk jaar veiliger en het beste bewijs zijn de vele gezinnen die steeds meer wedstrijden bijwonen in onze stadions."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties