Prognose: Zebra's rekenen op dynamisch duo Kebano-Pollet

Prognose: Zebra's rekenen op dynamisch duo Kebano-Pollet
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vrijdag trekt de Jupiler Pro League zich opnieuw op gang. De eersteklassers zitten in de allerlaatste rechte lijn van hun voorbereiding op het seizoen 2015-2016. Wij schatten hun kansen in. Op de zevende stek plaatsen we Sporting Charleroi.

Ambitie

Charleroi begint met dezelfde ambities als vorig seizoen aan de competitie. Zo dicht mogelijk aanleunen bij de topzes en indien mogelijk ook meespelen in PO1. Nu de Carolo's mochten proeven van de topwedstrijden in april en mei willen ze dat ook dit seizoen smaken.

Het bestuur van Charleroi legt echter niet te veel druk op trainer Mazzu, die in dezelfde ontspannen omstandigheden het seizoen mag beginnen. 

Transfers

IN

Benjamin Boulenger (Lens Fra), Roman Ferber (Bergen), Florent Stevance (Seraing), David Pollet (AA Gent), Dorian Dessoleil (Virton)

OUT

Jamal Thiaré (US Avranches), Giuseppe Rossini (Niedercorn), Cédric Fauré (Union), Kalifa Coulibaly (AA Gent), Kenneth Houdret (OHL), Lynel Kitambala (contract verbroken)

Sterktes & zwaktes

Met David Pollet heeft Charleroi zijn ex-spits teruggehaald en daarvan wordt veel verwacht. Pollet mislukte bij Anderlecht en Gent, maar liet in de voorbereiding al zien dat hij zich terug als een vis in het water voelt.

Met een scorende spits mag er van Charleroi redelijk wat verwacht worden. Cédric Fauré of Coulibaly waren immers niet de jongens die er vijftien op een seizoen maakten. Van Pollet mag dat bij een ploeg als Charleroi wel verwacht worden. Veel zal ook afhangen of Neeskens Kebano nog vertrekt of niet.

Prognose: 7!

Wij verwachten dat Charleroi net in of net buiten de play-off 1 zal eindigen. Veel zal afhangen van hoe de concurrentie dit seizoen voor de dag gaat komen, want vorig seizoen lieten KV Mechelen en consorten het afweten. Verwacht wordt dat die clubs dit seizoen het beter gaan doen.

Op welke plaats verwacht u Charleroi?

7%
30%
33%
22%
4%
4%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties