Lokeren en Kortrijk spelen gelijk in flauwe match met twee rode kaarten en missen start

Timothy Collard
| 4 reacties

Sporting Lokeren en KV Kortrijk hebben elkaar in evenwicht gehouden na een toch wel teleurstellende wedstrijd. Beide ploegen speelden nauwelijks kansen bij elkaar en eindigden de wedstrijd met tien man. Conclusie: Lokeren én Kortrijk missen hun start van de competitie.

Timothy Collard in Kortrijk

Beide coaches verrasten met hun opstelling. Bij Kortrijk geen De Mets, die weg wil bij de club en dat ook aan het bestuur heeft laten weten. Daar kan je HIER meer over lezen. Bij Lokeren geen Verhulst onder de lat, maar wel Copa. Voorts ook geen Starzynski, maar met Dessers en Enoh twee spitsen.

Over naar de grasmat dan. De wedstrijd kwam ontzettend moeilijk op gang en kansen noteerden we amper tot zelfs niet. Pech voor de thuisploeg: diepe spits Papazoglou moest geblesseerd naar de kant, waardoor Kamara al snel mocht invallen.

Rood voor Verstraete

Bolbat en Rolland piepten een keertje namens hun ploeg, maar meer dan bescheiden pogingen waren dat uiteindelijk niet. Opschudding op het halfuur. Verstraete ging iets té fel door op Ingason en kreeg van scheids Wim Smet meteen een rood karton onder de neus geduwd.

Die rode kaart zorgde ervoor dat we nog minder te zien kregen. Lokeren voerde de druk op, maar kon in de slotfase van het eerste bedrijf niet meer voor gevaar zorgen. En zo trokken Kortrijk en Lokeren met een flauwe 0-0 naar de kleedkamers.

Lokeren kan tien Kerels niet ontwrichten, nog rood voor Starzynski

Peeters greep in aan het begin van de tweede helft. Dessers moest naar de kant en Ghadir mocht zijn debuut maken. Maar beter voetbal… Neen, dat kregen we niet. Lokeren had veel balbezit, maar in de zone van de waarheid stokte de machine keer op keer.

De wedstrijd kabbelde rustig verder, maar een aangenaam kijkstuk was het allesbehalve. Kortrijk ging na de inbreng van Ulens ietsje defensiever spelen, terwijl Peeters nog alles op alles zette met de inbreng van Miric en Starzynski. Die laatste speelde slechts enkele minuten mee: na twee gele kaarten in vier minuten tijd mocht hij al gaan douchen.

Ghadir en Maric kregen nog een prima kopkans, maar beide heren mikten het leer naast de kooi van Keet. Doelpunten kregen we niet meer en zo blijft Lokeren ook na drie wedstrijden nog steeds op zoek naar eerste overwinning. Het telt 2 op 9, Kortrijk 4 op 9.