Dit hebben Verhulst, Copa, Peeters én Overmeire te zeggen over de doelmannenwissel bij Lokeren

Timothy Collard
Timothy Collard
| 18 reacties
Dit hebben Verhulst, Copa, Peeters én Overmeire te zeggen over de doelmannenwissel bij Lokeren
Foto: © Photonews

Opmerkelijke wissel zaterdag bij Sporting Lokeren. Davino Verhulst verdween naar de bank en Barry Copa nam zijn plaats onder de lat in. Na amper twee competitiewedstrijden kan je dat een gewaagde keuze van Bob Peeters noemen. Wij lieten de betrokken partijen even aan het woord.

Timothy Collard in Kortrijk

“Voor aanvang van het seizoen kon ik al kiezen tussen twee goeie doelmannen”, steekt Bob Peeters van wal. “Copa was goed bezig op training en toonde zich heel erg scherp. Daarom maakte ik de keuze om hem nu onder de lat te zetten.”

Maar met Verhulst heeft Peeters nu wel een ontevreden speler. “Het zou erg zijn mocht Davino lachen met het feit dat hij naast de ploeg valt. Ik begrijp dat hij boos is. Ik ben zelf lang genoeg speler geweest om te weten dat het niet fijn is om je plaats te verliezen.”

Verhulst: "De coach vertelde me dat ik te veel goals binnenkreeg"

Verhulst zelf was na de wedstrijd al ietwat gekalmeerd, maar de teleurstelling was voelbaar in de stem van de goalie. “De coach vertelde me dat ik op de eerste twee speeldagen te veel goals binnenkreeg.”

Hoe moet het nu verder voor de doelman die eind dit jaar 28 wordt? Op die leeftijd moet een doelman toch iedere week tussen de palen kunnen staan? “Ik ga dit allemaal even laten bezinken en nog eens goed nadenken over mijn toekomst”, besloot Verhulst.

Copa: "Je moet altijd de keuze van de coach respecteren"

De man die wél mocht keepen, Barry Copa, bleef rustig onder al het tumult. “Je moet altijd de keuze van de coach respecteren. Ik ben hard blijven werken ook al was ik geen eerste keus. En dat is wat je moet doen als je naast de ploeg valt”, aldus de Ivoriaan.

Overmeire: "Wij kunnen hen enkel en alleen steunen"

En hoe kijkt aanvoerder Killian Overmeire terug op de doelmannenwissel? “Het enige wat wij kunnen doen is die jongens steunen. Zowel diegene die in de ploeg komt, als diegene die naast de ploeg valt.”

“In het voetbal zijn er nu en dan harde beslissingen, dat weet je als prof. Maar je moet die beslissingen aanvaarden en zo hard mogelijk knokken om het ongelijk van de trainer te bewijzen”, besluit Overmeire.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties