Interview Lasse Nielsen sterker dan ooit bij Gent: "Maar als ik de volgende matchen 'shit' speel..."

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 5 reacties
Lasse Nielsen sterker dan ooit bij Gent: "Maar als ik de volgende matchen 'shit' speel..."
Foto: © photonews

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

Aan het begin van het nieuwe seizoen vielen ons al heel wat zaken op. Zo begon STVV fluks aan het seizoen, draait het bij Lokeren vierkant én haalde Lasse Nielsen al twee keer (van de drie) het team van de week.

Door Sander De Graeve

Jawel, dezelfde Nielsen die vorig seizoen af en toe op een foutje betrapt werd, staat stevig en secuur te verdedigen in het hart van de defensie bij AA Gent. Een spurtduel winnen tegen Imoh Ezekiel als centrale verdediger? Faut le faire.

Voor we verdergaan even een blik achter de schermen van het wekelijkse Gentse persmoment. Op het afgesproken uur komen de journalisten aan, nemen apart een interview af met de aangevraagde spelers, en blazen tot slot verzamelen aan de grote tafel van Hein Vanhaezebrouck.

Als ik vier wedstrijden shit speel, zitten jullie hier wellicht opnieuw

Niet zo vanmiddag. De persmuskieten, twee kranten, ondergetekende en de webstek van de Buffalo's zelf, kwamen vanmiddag voor één man. Lasse Nielsen. "Dat is me ook nog niet overkomen", lachte de Deen. "Doorgaans blijf ik meer op de achtergrond, zo heb ik het graag."

"Het moet zijn dat het goed gaat, hé. Als ik de volgende vier wedstrijden shit speel, zitten jullie hier alle vier opnieuw, maar zal het wellicht iets minder plezant zijn." Het verschil met de Nielsen van vorig seizoen, moeten we bij de voorbereiding zoeken.

"Vorig seizoen kwam ik pas begin september aan. Toen heb ik enkel tijdens de stage in Spanje een beetje voorbereiding gehad." Nu kreeg hij elke dag dezelfde kost als de andere spelers op zijn bord: Keiharde fysieke oefeningen van chef Hein gekruid met lopen, heel veel lopen.

Gisteren zaten we alweer in het bos, gevolgd door een zware fysieke training

"Nu is de conditie goed, we lopen nog steeds veel. Gisteren zaten we alweer in het bos, gevolgd door een zware fysieke training." Vanhaezebrouck gaf het eerder al aan, Nielsen is heel snel voor een centrale verdediger, maar dit seizoen kan hij het langer volhouden en die sprints blijven trekken.

Lasse Nielsen zelf blijft, zoals steeds, bescheiden. "Of dit mijn beste start is, kan ik nog niet zeggen. Het is nog veel te vroeg om dat na vier wedstrijden (inclusief Supercup) al te bepalen, maar ik voel me goed in mijn rol en op mijn positie."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties