Van der Bruggen panikeert nog niet: "Ik wil graag meer spelen, maar dit is écht een sterke kern"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 8 reacties
Van der Bruggen panikeert nog niet: "Ik wil graag meer spelen, maar dit is écht een sterke kern"
Foto: © photonews

Net als tijdens de voorbije voetbaljaargang lijkt Hannes Van der Bruggen ook nu weer geduldig op zijn kans te moeten wachten bij KAA Gent. Je hoort de middenvelder, die al sinds 2004 voor de club uitkomt, echter niet klagen.

Door Timothy Collard

“Ik heb het gevoel dat ik nog steeds kort bij de basiself sta”, steekt Van der Bruggen van wal in een gesprek met Voetbalkrant.com. “Ik zat vorig seizoen in een soortgelijke situatie, dus ik heb geleerd dat ik nog niet moet panikeren.”

“Ik wacht geduldig mijn kans af en ik ga ervan uit dat de ploeg mij nog nodig zal hebben. Ik heb vorig jaar bewezen dat, als je positief blijft, de kansen dan volgen. Als de trainer een beroep doet op mij, dan zal ik klaar zijn om mij te tonen. Ik laat het kopje niet hangen”, klinkt het strijdvaardig bij Van der Bruggen.

"Ik speelde meer dan honderd wedstrijden in eerste klasse. Veel spelers van mijn leeftijd moeten met minder vrede nemen"

Maar moet iemand van 22 dan niet meer aan spelen toekomen? “Kijk, ik weet dat ik de kwaliteiten heb om te spelen. Maar vorig jaar verscheen ik in 28 van de 40 competitiewedstrijden tussen de lijnen.”

“Dat is lang niet slecht en bovendien zijn er veel spelers van mijn leeftijd die vrede moeten nemen met minder speelminuten. Op mijn 22e heb ik ondertussen al meer dan honderd wedstrijden in eerste klasse achter de rug.”

“Je hoort mij dus niet klagen. Ik zou graag meer aan spelen toekomen, maar wie niet? Het is ook niet vanzelfsprekend om iedere week aan de aftrap te staan bij Gent. We beschikken écht over een kwalitatieve kern”, besluit Van der Bruggen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties