Lukaku vol lof: "Als Vanderhaeghe positief over je spreekt, heeft dat een sneeuwbaleffect"

Lukaku vol lof: "Als Vanderhaeghe positief over je spreekt, heeft dat een sneeuwbaleffect"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Jordan Lukaku kan er straks de hele flank van Anderlecht aflopen. In ieder geval zullen de paars-witten rekening moeten houden met hun ex-speler, die momenteel door Yves Vanderhaeghe het vertrouwen met de kolenschop krijgt opgeschept.

Johan Walckiers in Oostende

Jordan Lukaku grijnst als we hem vragen hoe het met hem gaat. "Goed zeker?", lacht hij. "Ik weet al met wat je gaat afkomen... Nee, ik ben nog steeds dezelfde als vorig seizoen. En nee, ik speel nog altijd hetzelfde."

Lukaku is in vorm, maar weet dat hij straks, als zijn ex-club langskomt, weer onder de loep zal genomen worden. "Ik ben gegroeid als speler en als mens. Ik ben opengebloeid sinds ik Anderlecht verliet", knikt hij. "Maar goed, een wedstrijd tegen hen is niks speciaals meer voor mij."

Toen hij vorig jaar in Oostende neerstreek, werd het gezien als een stap achteruit om er later weer voorwaarts te zetten. Nu blijkt dat hij die stappen ook kon zetten bij het 'kleine Oostende. "Dit is een kleine club in vergelijking met Anderlecht, maar dankzij onze voorzitter staan we in de picture."

Ik heb dingen op de verkeerde manier en op het verkeerde moment gezegd

Anders dan bij Anderlecht, maar goed... "Bij Anderlecht zijn de ogen altijd op hen gericht, of het nu goed of slecht is. Nu ik erover nadenk... Misschien nog meer als het slecht gaat. Maar ik kijk niet meer om. Al blijf ik Besnik Hasi dankbaar. Hij was de enige die riep toen Safari geblesseerd was: 'Zet Jordan erin!'"

Al heeft hij zijn periode bij Anderlecht afgesloten, er blijft toch het één en ander hangen. "Ik heb ook fouten gemaakt, dat geef ik grif toe. Ik heb zeker geen ideale relatie met iedereen binnen Anderlecht. Ik heb dingen op de verkeerde manier en op het verkeerde moment gezegd."

Onder Fred Vanderbiest werd hij nog wat beteugeld, maar Yves Vanderhaeghe geeft hem de volle vrijheid om naar voor te trekken. En de coach spreekt het vertrouwen ook luidop uit. En dat is belangrijk voor Jordan. 

"Vroeger werd er negatief over me gesproken. Als een man als Vanderhaeghe positief over je spreekt, heeft dat een sneeuwbaleffect. Dan word je anders bekeken en groeit je eigen vertrouwen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties