Interview Nielsen is Gent heel dankbaar: "Maar ik was heus niet bij een tweedeklasser in één of ander gat beland"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Nielsen is Gent heel dankbaar: "Maar ik was heus niet bij een tweedeklasser in één of ander gat beland"
Foto: © photonews

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

Bij Lasse Nielsen heerste er tijdens de Gentse titelviering een dubbel gevoel. Hij werd kampioen, maar zat tegelijk zonder contract voor het seizoen daarop. De verdediger is Gent dankbaar voor het vertrouwen.

Door Sander De Graeve

We kunnen ons de quote die Nielsen gaf op het veld na de kampioenenmatch, nog levendig voor de geest halen. Grote fles bier in de hand, minzame glimlach, maar twijfel in de ogen: "We zijn gekwalificeerd voor de Champions League, maar ik zal het wellicht niet meemaken."

Uiteindelijk kwam het toch nog in orde, maar de overgang had heel wat voeten in de aarde. De optie die Gent tot in het prille voorjaar van vorig seizoen kon lichten, was te duur. Na concurrentie van onder meer Nantes kwam het verhaal Nielsen in een stroomversnelling.

Ik legde die tests niet af om daar te tekenen

De Deen ging zelfs medische testen afleggen bij Nantes. "Eerlijk, ik ben niet naar daar gegaan om te tekenen. Dat had ik ook zo aan mijn manager gezegd. Ze hadden graag dat ik die testen ging doen, waarom niet? Als ik enkele dagen later toch zou beslissen om te tekenen, was ik daar al vanaf."

Het hielp vooral als drukkingsmiddel. "Wanneer je enkele geïnteresseerde clubs hebt, sta je natuurlijk in een sterkere positie dan wanneer er maar één optie is", aldus Nielsen die blij is dat Gent toch toehapte. "Elders kon ik misschien meer verdienen, maar dit was de veiligste keuze."

"Ik voel me hier heel goed, we werden kampioen en we spelen Champions League. In Nantes kon het een moeilijk seizoen worden, bovendien moest ik er Frans leren. Hoe lang duurt een aanpassing dan? Twee maanden? Hier begrijpt iedereen Engels."

"Ik ben nog maar 27", gaat Nielsen verder. "Als alles hier goed gaat, kan ik misschien later nog een stap hogerop zetten. Of Gent mijn carrière gered heeft? Ik ben Gent énorm dankbaar, maar ik was heus niet bij een tweedeklasser in één of ander gat terecht gekomen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties