Pro League begint rechtzaak tegen ... Belgische fiscus

Pro League begint rechtzaak tegen ... Belgische fiscus
Foto: © SC

In maart bracht de Bijzondere Belastinginspectie (BBI) een onverwachts bezoek aan de hoofdzetel van de Belgische voetbalbond en de Pro League. De inspecteurs gingen op zoek naar bewijzen van fiscaal gesjoemel en financieel wanbeleid. De Pro League gaat in de tegenaanval.

Begin 2015 kwam er heel wat gevoelige informatie aan het licht inzake financiële wantoestanden bij de KBVB. De inval in maart kaderde in het onderzoek naar die wantoestanden. De BBI nam documenten in beslag die verwijzen naar mogelijke financiële wanpraktijken.

De Pro League gaat nu in de tegenaanval en begint een rechtzaak tegen de BBI. Op die manier willen ze vermijden dat de documenten worden ingekeken. Dat weet De Tijd.

Onderzoek

Sommige leden van het management en de technische staf zouden zich hebben laten uitbetalen via buitenlandse constructies. Daarnaast zijn er ook Rode Duivels die via Luxemburg heel wat belastingen ontlopen.

Een ander probleem voor de fiscus is het feit dat verschillende clubs aan belastingontduiking deden. Zij hebben meerdere jaren geen belastingen betaald op hun inkomsten uit tv-contracten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties