Mechels product Vanlerberghe is erg polyvalent: "Heb ooit zelfs nog in doel gestaan"

Mechels product Vanlerberghe is erg polyvalent: "Heb ooit zelfs nog in doel gestaan"
Foto: © photonews

Jordi Vanlerberghe speelde bij de jeugd vooral als aanvaller, maar maakte de voorbije weken het mooie weer bij KV Mechelen als … centrale verdediger. De jongeling kan zowat overal spelen: een voordeel en een nadeel. "Enkel als linksachter heb ik in mijn leven nog nooit gespeeld, denk ik."

Door Aernout Van Lindt

Vanlerberghe nam afgelopen weken de honneurs waar als rechter centrale verdediger, maar eigenlijk is hij opgeleid als een aanvaller. “Hoe kom je soms in een ploeg terecht? Op training speelt de coach me wel als verdediger uit.”

Maar waar speelde Vanlergbergh nu precies doorheen zijn jeugdcarrière?

Tot de U10: verdediger
U11 tot U13: centrale middenvelder of aanvallend
U13 tot beloften: flankaanvaller, soms diep in de spits
Bij nationale jeugdploegen: achter de spitsen

“Ik ben dus zeker niet altijd spits geweest”, legt Vanlerberghe uit. “Bij de duiveltjes heb ik soms zelfs een paar keer in de goal gestaan. Iedereen vond dat toen leuk, je kent dat wel. Ik denk dat ik enkel als linksback nooit heb gespeeld.”

Misschien ligt mijn toekomst wel op het middenveld

Die polyvalentie kan een troef zijn, maar ook een nadeel: “Dat besef ik. Om in de selectie te zitten is het zeer handig, want je kan op verschillende plaatsen invallen indien nodig. Maar je moet in iets ook wel heel goed zijn om echt veel te spelen.”

En de toekomst? Die ligt volgens Vanlerberghe misschien wel op het middenveld: “Misschien dat ik op termijn een goede nummer 8 kan worden. Mar dan moet er fysiek nog wat inhoud bij. Globaal kan ik gewoon nog veel bijleren.”

De komende dagen kan u nog veel meer lezen over Jordi Vanlerberghe. Blijf dus zeker Voetbalkrant.com op de voet volgen voor alle nieuws van KV Mechelen en alle andere Belgische teams.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties