Oude gloriën Stijn Meert moest kiezen tussen Anderlecht of elektromechanica

Geoffrey Rockele
| 1 reacties
Stijn Meert moest kiezen tussen Anderlecht of elektromechanica
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Elke week grasduinen we in het verleden en kijken we naar het heden van de oude gloriën die ons voetbal rijk zijn. Deze week: Stijn Meert.

De voetbalcarrière van Stijn Meert werd gelanceerd bij KV Kortrijk. In het seizoen 1995-1996 kreeg de middenvelder daar zijn eerste kans in het eerste elftal. “Dat was nog in tweede klasse onder Regi Van Acker”, opent Meert tegenover Voetbalkrant.com.

“Hij zag wel iets in mij en gaf me vertrouwen. Maar het was Michel De Wolf die mij op het hoogste niveau liet debuteren. Ik speelde toen een goed seizoen bij Kortrijk, individueel dan toch, want we degradeerden wel”, gaat hij verder.

De 19-jarige Meert maakte indruk bij de Kerels en wist in het seizoen 1999-2000 een transfer naar Anderlecht te versieren. “Ik denk dat ik die interesse van Anderlecht te danken heb aan een thuiswedstrijd tegen Racing Genk. Aimé Antheunis was daar toen trainer”, aldus de linkspoot.

Studeren of alles op het voetbal

Meert moest geen twee keer nadenken toen paars-wist aanklopte. “Ik was ook nog student op dat moment: graduaat elektromechanica. Maar ik heb toen voor Anderlecht gekozen en heb mijn derde jaar niet afgewerkt. Ik heb geen spijt van die keuze, het was een kans die ik niet kon laten liggen.”

De Brusselse club leende de middenvelder vervolgens een half jaartje uit aan het Nederlandse MVV. “Dat was een goeie beslissing toen, want ik kreeg daar meer speelkansen. Bovendien kon ik proeven van de Nederlandse competitie en spelen tegen ploegen als PSV, Ajax en Feyenoord.”

Na een avontuur bij Sint-Truiden trok Meert in 2002 van Anderlecht naar Zulte Waregem. Net als Ludwin Van Nieuwenhuyze (LINK) bouwde hij mee aan het Europese avontuur van de club. “Voor mij is de match tegen Newcastle ook het moment dat er bovenuit steekt.”

Titus Bramble

“Daar had ik voor het eerst het gevoel dat we Europees aan het stunten waren. Ik was echt onder de indruk van die ploeg en van het stadion. Ik stond in de spelerstunnel naast Titus Bramble, die zo’n drie koppen groter was. Ik heb wel zijn truitje, daar ben ik best trots op”, glundert Meert.

In het seizoen 2009-2010 sloeg het noodlot toe en kreeg de middenvelder af te rekenen met een zware knieblessure. Meert ging nadien aan de slag in de lagere divisies en werd onder andere nog kampioen met Moeskroen-Péruwelz in derde klasse. Zijn voetbalcarrière sloot hij af bij Oudenaarde.

“Stefan Leleu was daar toen trainer en is een goede vriend van mij. Het was het perfecte einde van mijn actieve loopbaan als voetballer”, aldus Meert, die buiten het voetbal nog met heel wat andere zaken bezig is.

Dancefestival

“Ik ben nog steeds leerkracht Lichamelijke Opvoeding. Daarnaast geef ik overdag ook voetbaltrainingen voor een project tussen Zulte Waregem en een school uit de buurt: het Groenhove voetbalproject. Verder ben ik ook nog beloftentrainer bij Essevee.

Maar dat is nog niet alles. “Zo’n tien maanden per jaar ben ik bezig met het organiseren van het dancefestival Hype-O-Dream. En dan zijn er ook nog de twee kinderen natuurlijk”, lacht Meert.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties