Interview Vanlerberghe wilde niet weg bij Malinwa: "Graag eerst doorbreken bij Mechelen"

Vanlerberghe wilde niet weg bij Malinwa: "Graag eerst doorbreken bij Mechelen"
Foto: © Photonews

Volg KV Mechelen nu via WhatsApp!

Jordi Vanlerberghe speelt al sinds mensenheugenis bij KV Mechelen. De polyvalente youngster kreeg bij de jeugd wel enkele aanbiedingen, maar bleef Malinwa trouw. Schets van een levensloop van een jeugdproduct.

Door Aernout Van Lindt

“Tot mijn zevende speelde ik bij Duffel, vanaf mijn achtste ben ik bij KV Mechelen. Ik heb al veel meegemaakt met deze club. We kwamen met de jeugd altijd kijken in vak E en hebben de club zo van derde klasse terug zien stijgen naar eerste nationale.”

Wat was het mooiste moment als supporter?

Vanlerberghe: “De kampioenenmatch in tweede klasse was zeker iets speciaals. Toen was al de droom om ooit eens aan de overkant van de balustrade te staan.”

Was je eigenlijk al van jongs been af ook fan van KV Mechelen?

“Uiteindelijk kan je op zo’n manier uiteindelijk niet anders dan fan worden van KV Mechelen. Vanaf het derde middelbaar zat ik ook op school in Mechelen en was er zeker geen weg meer terug. Ik ken uiteindelijk maar 1 club.”

Een uitleenbeurt wilde je niet ...

“Als je maar 1 shirt gedragen hebt in je leven, dan is het moeilijk dat af te geven. Misschien dat een uitleenbeurt beter voor mij had kunnen zijn, maar ik wilde niet. Mijn doel is eerst door te breken bij KV Mechelen. De club gelooft in mij, dat helpt.”

Bij de jeugd kwamen er ook al teams polsen, maar besloot je ook te blijven?

“Ja, er hebben op een bepaald moment grotere clubs aangeklopt bij mij. Ook toen wilde ik per se blijven bij Malinwa, de club van mijn hart. Het is niet omdat het even wat minder gaat dat je meteen moet weglopen. Sterker nog: zo leer je beter om te gaan met tegenslagen.”

Ben je blij dat je nu toch kansen krijgt in het A-elftal?

“Ik ga niet zeggen dat ik moet starten of spelen, maar ik wil het natuurlijk altijd wel. Onze coach staat dicht bij zijn groep, je kan met hem over alles praten. Ik kan zeker nog veel bijleren. Ik ben blij met de kansen die ik nu krijg, al is de verdediging natuurlijk niet 100% mijn ding.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties