Voorstelling Trezeguet: "Een aanbod van een ploeg als Anderlecht kon ik niet weigeren"

Caroline Tonnelier
| 0 reacties
Voorstelling Trezeguet: "Een aanbod van een ploeg als Anderlecht kon ik niet weigeren"
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Nadat hij slaagde voor de medische testen in het trainingscentrum in Neerpede, werd Mahmoud Hassan officieel voorgesteld aan de pers. De 20-jarige aanwinst krijgt rugnummer 27 bij Royal Sporting Club Anderlecht.

Door Kevin Jonckheere in Neerpede

Niets dan lachende gezichten toen Mahmoud Hassan, samen met zijn tolk, klokslag 17 uur zijn intrede maakte in de perszaal van Neerpede. Na een korte voorstelling door Herman Van Holsbeeck, stond de Egyptische aanvaller voor het eerst de Belgische pers te woord. 

De eerste vraag die naar voren kwam, was waarom hij voor rugnummer 27 koos. "Het was ook voordien al mijn nummer. Ik droeg het ook bij Al-Ahly, waar ik mooie dingen getoond heb dus ik wilde dat niet veranderen en in hetzelfde ritme blijven."

Ahmed Hassan is een nationale legende

Bij zijn aankomst in Brussel, kreeg Trezeguet woorden van steun van een voormalige speler van paars-wit, Ahmed Hassan. "Ik ben blij dat ik zo'n bericht gekregen heb. Hassan is een legende in Egypte en ik hoop het even goed te doen als hem."

De nieuwe aanvaller van Anderlecht lichtte zijn keuze voor België toe, ondanks interesse uit andere competities. "Ik wilde een kampioenenploeg en dat is het geval bij Anderlecht, de beste ploeg van België.".

Een aanbod van een club als Anderlecht is niet te weigeren

Een eenvoudige keuze was het echter niet. "Het is moeilijk om de beste ploeg van het contintent te verlaten. Ik kon het aanbod van een club als Anderlecht echter niet weigeren. Het is de kwaliteit van de Brusselse club die mijn keuze beïnvloed heeft."

Waarom Trezequet?

"Toen ik klein was, speelde ik reeds als aanvaller en ik was de topschutter van mijn club. Dat is de enige reden waarom men mij vergeleek met Trezeguet", legde Mahmoud Hassan uit. 

De Egyptenaar van amper 20 heeft een grote wilskracht en wil stap per stap verder groeien in Europa. "Het is een eerste stap om in Europa te kunnen verder groeien. Ik richt mij altijd op het hoogste, maar alles op zijn tijd."

Op de vraag wat zijn meerwaarde kan zijn voor Anderlecht bleef de speler vaag. "Ik ben polyvalent, kan op verschillende plaatsen spelen en ben technisch sterk. Het is aan de coach om te beslissen waar hij me nodig heeft en ik zal doen wat hij zegt."

Kan Mahmoud Hassan het waarmaken bij Anderlecht?

13%
88%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties