Reactie Ferrera koos uiteindelijk voor 4-3-3: "Het aantal spitsen is niet belangrijk"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 14 reacties
Ferrera koos uiteindelijk voor 4-3-3: "Het aantal spitsen is niet belangrijk"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het was voor de wedstrijd van gisteren tussen Standard en Lokeren vooral uitkijken naar de tactiek van kersvers Standard-coach Yannick Ferrera. In de periode-Muslin kregen we vaak de discussie 4-3-3 of 4-4-2. Ferrera hield toch vast aan die eerste.

"Het aantal spitsen is voor mij niet belangrijk, Het is wat je ermee doet dat telt. Bij Sint-Truiden speelde ik ook altijd met één diepe spits en iedereen was daar heel tevreden over ons offensieve spel. De spelers die voorin spelen moeten constant voor dreiging zorgen. Daar moeten we aan werken", aldus Ferrera.

"We hebben nog veel werk, zowel offensief als defensief", aldus de coach die ook goeie dingen zag. "We waren nochtans goed begonnen met een goeie intensiteit, pressing en een paar mogelijkheden. We zijn bijna op nul gestart na die 7-1 en sommige zaken waren al beter."

Speelde lang niet op die positie

Christian Brüls leek zich toch niet opperbest te voelen op de nummer tien. "Het was echt al lang geleden dat ik die positie speelde", gaf hij zelf aan. Zijn match was er ook naar. Toch nog iemand anders op die positie uitproberen, lijkt ons.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties