De Boeck verduidelijkt terugkeer: "Als ik een uitnodiging krijg, dan ga ik praten"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 6 reacties
De Boeck verduidelijkt terugkeer: "Als ik een uitnodiging krijg, dan ga ik praten"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na een afwezigheid van bijna een jaar heeft Glen De Boeck aangegeven dat hij opnieuw open staat voor een job als trainer. De voormalige coach van onder andere Cercle Brugge en Germinal Beerschot geeft in een gesprek met Voetbalkrant.com wat meer toelichting bij die keuze.

Door Timothy Collard

Glen De Boeck zei het voetbal bijna een jaar geleden vaarwel. Hij ging aan de slag bij Hercules Holding, waar hij ‘Managing Director’ werd. Na een succesvol jaar acht de ex-speler van RSC Anderlecht de tijd rijp om terug te keren naar zijn grootste passie.

"We hebben op één jaar tijd heel veel gerealiseerd"

“Op een gegeven moment kwam er iets anders op mijn pad, en ik had daar een goed gevoel bij”, zegt De Boeck over zijn keuze voor Hercules Holding. “Ik heb leuke momenten gekend, maar op een zeker moment kwam er een evaluatie en daaruit bleek dat ik uiteindelijk een andere kant uit wilde met mijn leven.”

“Let op… We zijn op een goede manier uit elkaar gegaan. We hebben binnen het bedrijf serieuze vorderingen gemaakt. We hebben op één jaar tijd gerealiseerd wat we pas binnen de drie jaar moesten verwezenlijken. En nu heb ik besloten om een andere weg in te slaan.”

"Ik bleef naar wedstrijden kijken als trainer of analist"

Tijdens het voorbije jaar bleef De Boeck eigenlijk nog steeds een beetje trainer… “Ik ben altijd naar het voetbal blijven kijken. Het is niet zo dat ik het gedurende een jaar op kant heb gezet. Ik bleef naar wedstrijden kijken. En niet voor het plezier.”

“Ik bleef die wedstrijden bekijken vanuit het standpunt van een trainer of een analist. Ik zit gewoon al te lang in het voetbal om anders naar een match te kunnen kijken. Het is mijn passie, hé.”

De Boeck geeft tot slot aan dat hij vanaf vandaag open staat voor een nieuwe uitdaging. Een eersteklasser kan, maar ook van een ambitieuze tweedeklasser schrikt hij niet terug. “Als er clubs zijn die met mij willen praten, dan zal ik daar altijd voor open staan. Als ik een uitnodiging krijg, dan zal ik die niet afwijzen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties