Top&Flop Oostende en Koen top, zag u de G5 prutsen?

Oostende en Koen top, zag u de G5 prutsen?
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ook dit seizoen geeft de redactie wekelijks in deze Top & Flop een beschouwing van de hoog- en laagvliegers van de afgelopen speeldag. Wie was top en wie was flop?

Door Aernout Van Lindt

TOP

Couckenbak

En het blijft Couckenbak bij Oostende. De manier waarop ze op de Freethiel tekeer gingen: vuurwerk, puur vuurwerk. Het dak ging er zelfs bijna af. Figuurlijk.

De Kustboys doen het fantastisch goed. Zelfs zonder hun topscorer Musona leggen ze eigenlijk maar wat gemakkelijk de goals in het mandje. 

Moeskroen weet hoe het moet vanuit het stilstand

RMP scoorde dit seizoen nog maar 8 keer. Maar vijf keer lukte dat op een stilstaande fase. En op die manier knuffelden ze ook maar mooi Club Brugge puntenloos huiswaarts.

En zo heeft ook Janevski zijn hachje gered in Henegouwen. Met vijf punten staan ze nog steeds helemaal onderaan, maar een extra overwinning kan ze meteen verschillende plekken winst opleveren.

Koen Van Langendonck, toonbeeld van wilskracht

En dan was er nog Westerlo, dat uit een uitzichtloze situatie naar een 2-2 knokte Achter de Kazerne. Met dank ook aan Koen van Langendonck.

Hij deed met enkele goede reddingen weer meer dan zijn duit in het zakje. Op een seizoen pakt de goalie van Westerlo toch minstens 10 punten en bij een ploeg die niet bovenin staat is dat altijd handig.

FLOP

Arbitrage ondermaats

Het was weer het weekendje waarin diverse arbiters de geest kregen. In Mechelen - Westerlo was er een overduidelijke penalty die niet werd gefloten, terwijl in Waasland-Beveren tegen Oostende eentje werd gefloten die er geen was.

Mikpunt van alle spot werd echter Joeri Van De Velde. Niet dat die echt grote blunders maakte (voor alles was er wel iets te zeggen), maar zijn ongebreidelde eigengereidheid, de gesten en de manier waarop hij een match pertinent niet aanvoelt ... Verschrikkelijk.

KV Mechelen geeft het (opnieuw) weg

Malinwa, dat is een leuke ploeg. Toffe ambiance, goede spelers, ambitie, een nieuwe tribune, alles perfect. Maar ze maken het zo moeilijk af, meneer. Ze laten het toch steeds liggen, meneer.

Play-off 1 dit jaar? We dachten het vooraf allemaal wel. Maar dan moet men dringend stoppen met punten morsen. Ook tegen Westerlo liep het weer verkeerd: een gemiste strafschop, een aantal opgelegde kansen de nek omgewrongen, ... Twee punten kwijt.

Iemand een topclub gezien?

Club Brugge 45 minuten, Anderlecht 25 minuten, Genk even bemoedigend, Gent en Standard ondermaats. Neen, ook van dit weekend zijn we weer niet veel wijzer geworden. 

Of toch: het wordt tijd dat de topclubs zich gaan bezinnen. Wat ze nu op de mat brengen is namelijk ronduit bedroevend. In Lyon, Monaco en Napoli wrijven ze zich al in de handen. Over het Europese parcours van Standard beginnen we zelfs niet.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties